Több merevlemezt adott el a WD, mint a Seagate

Milkovits Gábor, 2010. április 24. 09:50

A Western Digital a cég történetében most először az eladott darabszám tekintetében megelőzte a merevlemezek terén eddigi világelső Seagate-et.

A  WD 51,1 millió winchestert értékesített az idei első negyedévben, ami közel 20 millióval több, mint az egy évvel ezelőtt általa eladott 31,6 millió példány. A nagy rivális Seagate eközben valamivel kevesebb, 50,3 millió HDD-t hozott forgalomba világszerte. A bevételek tekintetében, egyelőre legalábbis, még mindig a Seagate vezet, ami elsősorban annak tudható be, hogy utóbbi gyártónak jobbak a pozíciói a drágább termékeket felvonultató vállalati ágazatban. Így a Seagate összforgalma 9,83 milliárd dollárra rúgott az év első három hónapjában, míg a Western Digital „csupán” 9,30 milliárdért adott el merevlemezeket.

A WD tiszta nettó profitja 400 millió dollár lett a március végén lezárult negyedévben, ami jóval meghaladja az egy évvel korábbi 50 milliót. A merevlemez-gyártó szerint a kiváló eredmény egyértelműen annak köszönhető, hogy a PC-piac a vártál hamarabb és gyorsabb ütemben tér magához a válság után.