Új típusú webfejlesztői versenyre toboroz a Microsoft

forrás Prim Online, 2010. április 26. 18:12

Új típusú webfejlesztői versenyre toboroz jelentkezőket mától a Proserver és a Microsoft, amelynek nyertese Redmondban, a Microsoft központjában ismerkedhet meg a legújabb webfejlesztési trendekkel.

A verseny célja, hogy a php-fejlesztők felfedezzék a Microsoft web platformjának lehetőségeit. A verseny során magyarországi php-s környezeteket kell átültetni Windows Server alá, az átállás folyamatáról pedig egy publikus technikai összefoglalónak kell születnie. A verseny 2010. május 10-e és 24-e között zajlik majd, a ma induló regisztráció pedig május 7-én zárul.

A jelentkezők egy előválogatáson fognak átesni, a megmérettetésen az 50 legígéretesebb pályázó fog elindulni. A zsűri a Microsoft és a Proserver elismert szakembereiből, valamint független php fejlesztőkből fog állni.

A verseny fődíja egy utazás Redmondba, a Microsoft fejlesztői központjába, ahol a nyertes megismerkedhet a legújabb fejlesztési irányokkal és a Microsoft szakembereivel is. A következő tíz helyezett jutalma egy-egy 50 000 Ft értékű ajándékutalvány, valamint egy Expression Web 3 Studio szoftvercsomag. A fentieken túl a versenyzők egyike akár a Microsoft következő MVP-jévé (Most Valuable Professional), azaz a webes platform nemzetközileg elismert szakértőjévé is válhat. A világ 90 országában dolgozó mintegy 4000 MVP különleges szakértelmének köszönheti az elismerést, amelynek egyik előnye, hogy különböző Microsoft-termékeket a fejlesztés igen korai stádiumában ismerhet meg és tesztelhet.

További információk a verseny oldalán találhatók.