Az Infocenter bevásárolt az RTL Klubba

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 27. 08:28

A korábban Fellegi Tamás nagyvállalkozó - sajtóértesülések szerint az új kormány leendő vagyongazdálkodási minisztere - többségi tulajdonában álló Infocenter.hu Média Befektetési Zrt. április 23-án megvásárolta az IKO Média Holding Zrt.-t, amelynek tulajdonában van az RTL Klub televíziós csatornát üzemeltető M-RTL Zrt. részvényeinek 31 százaléka.

Az adás-vétel tárgya még az IKO Műsorgyártó Kft., a Videovox Production Műsorgyártó Kft, valamint az IKO Sales House Kft. 50-50 százalékos üzletrészeinek a megvásárlása is.

Az IKO Média Holding Zrt. az IKO Media Group tagja, amely az RTL Klub televíziócsatorna stratégiai partnere, de további magyarországi és külföldi televíziós csatornák számára is rendszeresen gyárt televíziós műsorokat és egyéb produkciókat, napi, heti programok, havonta és időszakosan jelentkező produkciók egyaránt jelen vannak - olvasható a cégcsoport honlapján.

Az Infocenter.hu Zrt. internetes honlapja szerint a cég ezenkívül a 100 százalékos tulajdonosa a Heti Válasz kiadójának, valamint a Lánchíd Rádiónak, illetve kisebbségi tulajdonosa a Class FM országos kereskedelmi rádiónak.

Az Infocenter.hu részvényeinek 52 százalékát korábban Fellegi Tamás birtokolta, a fennmaradó 48 százalékot pedig a dán DEFAP kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó pénzügyi csoport. Fellegi Tamás, a vállalatban lévő teljes tulajdonrészét április 23-án adta el. Az új tulajdonosok Nyerges Zsolt, a Class FM országos kereskedelmi rádiót birtokló Advenio Kft. többségi tulajdonosa, Fellegi Tamás eddigi üzlettársa, valamint Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke.

Sajtóértesülések szerint Fellegi Tamásra fontos kormányzati szerep vár, a hetivalasz.hu szerint a vagyongazdálkodási tárca vezetője lesz az új kormányban, míg a Népszabadság korábban az infrastruktúráért felelős tárca várományosaként említette.