Legújabb Fujitsu szerverek mint virtualizációs erőgépek

Kovács Attila, 2010. április 27. 15:06

A Fujitsu bejelentette: már szállítja új generációs torony-, rack- és pengeszervereit, amelyek még a legösszetettebb virtualizált szerverkörnyezetben is valódi virtualizációs erőgépként működnek.

Az új kétfoglalatos Fujitsu PRIMERGY rendszerek a leggyorsabb processzorokat, a legmagasabb I/O teljesítményt, a leginkább energiahatékony tápegységeket és az új Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerek óriási lemezes tárkapacitását nyújtják. Rendkívüli teljesítményükhöz a Fujitsu optimalizációs szolgáltatásai is hozzájárulnak.

A virtualizált környezetekben gyakran problémát jelent a kisebb szerverszám miatti korlátozott teljesítmény és a virtualizált környezet ebből eredő leállása, lefagyása. Erre reagálva az új kétfoglalatos PRIMERGY rendszerek a régi szerverek teljes rackjeinek kiváltására elegendő teljesítményt nyújtanak. Az x86-os kétfoglalatos PRIMERGY szerverek új generációja, azon belül is különösen a dinamikus kockához készült PRIMERGY BX922 S2 szerverpengék óriási teljesítményelőnnyel elégítik ki ezeket a szükségleteket és juttatják valódi virtualizációs erőgéphez gazdáikat.

A legújabb generációs Intel Xeon 5600 processzorsorozattal dolgozó, megújult PRIMERGY termékcsalád tagjai:


A bővülő kapacitáskövetelmények kielégítése érdekében mindegyik platform kibővíthető az újonnan bevezetett Fujitsu ETERNUS JX40 tároló alrendszerekkel. Ezek a kompakt egységek max. 72 TB nagy (6 Gbit/s) sebességű, közvetlen elérésű SAS tárkapacitást biztosítanak egy szabványos 2,5”-es PRIMERGY lemezmeghajtón. A Fujitsu szerint az új rendszerek meggyőzően bizonyítják, hogy a teljes körűen virtualizált szerverkörnyezetben végrehajtott konszolidáció ma már – a UNIX-alapú rendszereknél jóval olcsóbb – szabványos x86-os szervereknél is elérhető.