Nemzetközi cégé lett a magyar egészségügyi informatikai vállalat

MTI Sajtóadatbank, 2010. április 28. 09:20

Európa ötödik legnagyobb szoftvercége, a multinacionális Asseco-csoport pozsonyi leányvállalata, az Asseco Central Europe hétfőn megvásárolta a magyar egészségügyi informatika meghatározó szereplőjének számító GlobeNet Zrt. 60 százalékos részvénycsomagját - közölte a cég az MTI-vel.

A tranzakció értéke 7,8 millió euró, az a szlovák versenyhivatal jóváhagyását követően válik érvényessé.

A GlobeNet Zrt. a magyar informatikai szolgáltatók közül a legszélesebb portfólióval rendelkező vállalat. A cég több mint 60 magyarországi egészségügyi intézménynek nyújt informatikai háttérszolgáltatást, elsősorban MedWorks márkájú integrált egészségügyi informatikai rendszerén keresztül.

A magyar cég az elmúlt évet 854 millió forint árbevétellel zárta, jelenleg 51 munkatársat foglalkoztat.

A multinacionális vállalatként működő Asseco-csoport a legnagyobb európai szoftverfejlesztő és informatikai szolgáltató cégek közé tartozik, árbevétele 2008-ban elérte a 430 millió eurót, alkalmazottainak száma meghaladja a 8500 főt. A vállalatcsoport érdekeltségébe tartozó szolgáltatók integrált és innovatív IT-szolgáltatásokat nyújtanak a pénzügyi szektor, a közszféra, az egészségügy, valamint kis- és közepes vállalkozások számára.

Temesfői Zsolt, a GlobeNet Zrt. vezérigazgatója pozícióját megtartja, a cég részvényeinek maradék 40 százaléka a vezérigazgató és korábbi üzlettársa érdekeltségében marad.

Az eladó pénzügyi tanácsadója az MB Partners Zrt. volt. A GlobeNet Zrt. kapcsolódik a regionálisan felépülő informatikai csoporthoz, és a kelet-közép-európai régióban intenzív szoftverfejlesztési és értékesítési kampányba kezd.

"A magyar egészségügy meghatározó informatikai szolgáltatójaként a régió legfejlettebb vállalatai és technológiai fejlesztői közé tartozunk. Azért váltunk egy nemzetközi céghálózat részévé, hogy magyar középvállalatból regionális nagyvállalattá fejlődjünk - mondta Temesfői Zsolt vezérigazgató.