Május 28-án Európában az iPad

Milkovits Gábor, 2010. május 8. 08:35

Az Apple kijelölte azt a pontos dátumot, május 28-át, amikor Amerikán kívül 9 újabb piacon megkezdi az iPad mini tablet számítógép forgalmazását.

A nemzetközi premiert eredetileg április végére időzítette a gyártó, ám a vártnál erőteljesebb tengerentúli kereslet miatt kénytelen volt elhalasztani a piacra dobást. Az Apple április 3-án kezdte árusítani az iPad-et Amerikában, és az első hétvégén azonnal 300 ezer, az első héten pedig félmillió darab kelt el a készülékből. A milliós eladási határ átlépéséhez pedig mindössze 28 napra volt szükség. Ekkora igényre valószínűleg még maga a gyártó sem számított, áprilisban ugyanis készlethiány miatt kénytelen volt egy hónappal későbbre, május végére halasztani az egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható mini táblagép nemzetközi premierjét. Így aztán Franciaországban, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban, Ausztráliában, Japánban és Kanadában is kapható lesz az iPad.

A május 28-ai dátum mellett az Apple most azt is kihirdette, hogy júliusban újabb 9 piacon, így Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, Írországban, Luxemburgban, Mexikóban, Szingapúrban és Új-Zélandon is árusítani kezdi a készüléket. A többi piacról, így kis hazánkról, egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sem, hogy Európában mennyibe fog kerülni az új Apple sikertermék. A nemzetközi árakat május 10-én ismerteti az Apple, és egyben ekkortól lehet majd előrendelni is az iPad-et a 9 szerencsésebb országban.