Májusi IDC-roadshow "Az intelligens infrastruktúráért"

Kovács Attila, 2010. május 9. 09:22

"IDC Storage, Virtualization and Datacenter Roadshow 2010 - Az intelligens infrastruktúráért" mottóval rendez május 18-án, Budapesten, a Hotel Novotel Centrumban térítésmentes egész napos konferenciát az IDC.

Az előadások a következő témákat érintik. 

1. A cloud storage hatása az IT infrastruktúrákra: ebben a prezentációban bemutatják, hogy a cloud storage immáron méltó storage infrastrukturális megoldássá válik és hatékony eszköznek bizonyul a vállalatok számára, hogy ellensúlyozni tudják a gazdasági válság negatív hatásait.
2. Konfekció adatközpontok – úri szabóval méretre igazítva: Az EMC – Cisco – VMware együttműködés eredményeként eddig ismeretlen megoldás jött létre, az előre integrált, előre tesztelt és validált adatközpont. A három gyártó legjobb technológiáit ötvöző platformok – a Vblock infrastruktúra csomagok - megváltoztatják a virtualizációról, a hálózatról, a tárolórendszerekről és a menedzsmentrendszerekről bennünk kialakult képet.
3. Virtualizációs trendek 2010-ben: A VMware, mint vezető virtualizációs platform gyártó, továbbra is jelentős fejlesztéseket vezet be a piacra. Mind a biztonság, mind pedig a felhő szolgáltatások terén, nem is beszélve a desktop vitrualizációról, jelentős többletszolgáltatásokat nyújt a piaci vállalatoknak.
4. Az adatközpont fizikai infrastruktúrájának működése új megközelítésben: Az előadás során egy olyan adatközponti infrastruktúrák számára fejlesztett menedzsment megoldást mutatnak be, amely magas szintű, kétirányú kommunikációs lehetőséget kínál akár épületfelügyeleti (BMS), akár hálózati vagy vállalati menedzsment rendszerek (NMS, EMS) felé, energiamenedzsment funkciókat biztosít, és lehetővé teszi az adatközpontban bekövetkező változások (változó IT eszközök) valós, mért adatokra támaszkodó modellen történő tervezését, nyomon követését és adminisztrálását.
5. Szerver virtualizáció, központi adattároló- és adatközpont-megvalósítás a Magyar Nemzeti Bankban.

További információ: www.idchungary.hu