Lengyel csapat nyerte a BME Nemzetközi 24 órás Programozóversenyt

forrás Prim Online, 2010. május 10. 13:33

2010. május 2-án, reggel, pontosan 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny. A viadal győztese a lengyel rusty nevű csapat lett, melynek tagjai Jacek Dabrowski, Jakub Białogrodzki és Adrian Kosowski. Tőlük nem sokkal lemaradva a magyar Grötzsch men végzett a második helyen, így ők lettek a legjobban szereplő hazai csapat.

Vasárnap reggel 9 órakor véget ért a Jubileumi X. BME Nemzetközi 24 órás Programozóverseny döntője. Az immár tizedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 200 csapat, mintegy 600 versenyzője jelentkezett. A döntőre a korábbi évekhez hasonlóan az első fordulón legjobban teljesítő 27 mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást.
 
A versenyfeladatok az előző évekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak. Megoldásukhoz a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különböző területein való széleskörű jártasságra volt szükség. Idén a legnehezebb feladatot egy helikopter irányítása jelentette, egy virtuális világban. A  szimulációt a résztvevők és az érdeklődők két kivetítőn követhették nyomon.
 
Az eredmények kiértékelése után délután fél egykor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a győztes rusty néven induló lengyel csapat emelhette a magasba – a verseny történetében immár másodszor. Második helyezést ért el a magyar, Grötzsch men, akik a tavalyi hatodik helyüket javították ki a csaknem győzelmet jelentő pozícióra. A trió valamennyi tagja a BME hallgatója. A harmadik helyezett a szlovákiai Warm Apple Pie csapat lett. A legjobb 6 helyezést elért csapat nyereménye – a dicsőség mellett – mintegy 10 000 eurónyi tárgynyeremény, illetve tanfolyamutalvány.
 
Az eseményt a www.challenge24thelegend.com oldalon vezetett, képekkel illusztrált blogon keresztül lehetett nyomon követni, és a záróünnepség után felkerültek az eredmények is.

A versenyt idén is a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete rendezte a Nav N Go, az ESET, valamint a NetAcade mia főtámogatásával.