Válságkezelő kereskedelmi igazgató a Sixtnél

forrás Prim Online, 2010. május 10. 15:20

A gazdasági válság okozta visszaesés leküzdésére az autókölcsönzéssel és tartós bérlettel foglalkozó Sixt Magyarország több mint egy év után újraéleszti a kereskedelmi igazgatói pozíciót. Az értékesítési csapat irányítására Arany-Tóth Zoltánt (37) nevezték ki. A 15 éves tapasztalattal rendelkező szakember a CIB Lízingtől érkezik.

A gazdasági válság által leginkább érintett iparágak egyike az autópiac. "Az új gazdasági környezet tőlünk is új lépéseket követelt meg, ezért az értékesítési csapatunk újraszervezése mellett döntöttünk, és felélesztjük a kereskedelmi igazgatói pozíciót - mondta el Dévai Gábor, a Sixt Magyarország ügyvezetője. - Úgy gondolom, Arany-Tóth Zoltán személyében megtaláltuk a legmegfelelőbb embert." A szakember 15 éve tevékenykedik autófinanszírozási területen. A budapesti Külkereskedelmi Főiskola német és angol nyelvű külkereskedelmi szakfordító szakának elvégzése után, 1995-ben az ABN-Amro Magyarországhoz tartozó Pannonlízing Rt.-nél helyezkedett el, ahol néhány év alatt főosztályvezetővé lépett elő. Ebben a pozícióban ő felelt többek között az autófinanszírozási üzletág értékesítési tevékenységéért, az értékesítési hálózat irányításáért és a kereskedő partnerekkel való kapcsolattartásért.

Az ABN-Amro Magyarország és a K&H Bank fúziója után elsősorban az egyesüléssel kapcsolatos feladatokat látta el, többek között az értékesítési hálózatok összehangolását irányította.

2001-ben az akkor a piac új szereplőjének számító CIB Lízing Zrt.-nél folytatta pályafutását, ahol 2004-től hálózatirányítási igazgatóként, majd 2009-től a gépjárműflotta-finanszírozási üzletág vezetőjeként tevékenykedett. A szakember közreműködésével a vállalat 2004-re piacvezetővé vált az autófinanszírozók között, és ezt a pozícióját három éven keresztül meg is őrizte.

2010 májusában Arany-Tóth Zoltán csatlakozott a Sixt csapatához, ahol kereskedelmi igazgatóként az ő hatáskörébe tartozik az értékesítési stratégia tervezése és megvalósítása, a szakmai csapat irányítása, továbbá az árképzési stratégia kidolgozása mellett a nemzetközi tenderek irányítása is. A szakember számára a külföldi terep sem jelent problémát, hiszen angolul és németül is folyékonyan beszéli a szakmai nyelvet.

Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdálkodási Szakirányán posztgraduális képzésen vesz részt. Szabadidejében szívesen fedezi fel családjával a világ tájait, és ha csak teheti, sportol: focizik, kerékpározik, síel vagy épp pingpongozik. Emellett szereti a jó könyveket és filmeket, a gombfocit és a képregényeket.