Olympus PEN E-P2 retró ezüstköntösben

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 10. 16:54

Az Olympus népszerű PEN gépeinek második generációja végre a hagyománykövető ezüstkülsővel is elérhető lesz, ráadásul az új M. Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektív társaságában.

12,3 megapixel felbontású Live MOS szenzorral, TruePic V képfeldolgozó processzorral, és beépített képstabilizátorral (akár 4 FÉ lépés korrekcióval) rendelkező gép elődjénél, az E-P1-nél használhatóbb lett. A legfontosabb változások a bővítménycsatlakozó az elektronikus kereső és külső mikrofon használatához, két új Művészi szűrő (Dioráma és Kereszthívás), i-Enhance funkció a színhűség érdekében, AF követés, külső diavetítés-vezérlés (a HDMI csatlakozón keresztül) és HD mozgóképfelvétel M-módban voltak, ám a feketébe burkolózott gép megjelenése korántsem volt olyan előkelő, mint az elődjéé, vagy pláne a még exkluzívabb tesztpéldányoké.

Az új kiegészítők között két vadonatúj objektív is megjelent, az M. Zuiko Digital ED 9-18mm F4.0-5.6 extra nagy látószögű zoom objektív és az M. Zuiko Digital ED 14-150mm F4.0-5.6 nagyteljesítményű tele zoom objektív, ám mindkettő ezüstszínben szerepelt a z E-P2 bejelentésekor közreadott fotókon. Ebből már sejteni lehetett, hogy amennyiben az értékesítések a várakozásoknak megfelelően alakulnak, a gép esetleg más külsővel is bemutatkozik. Mivel az EISA 2009/2010 “Év fényképezőgépe” díjat elnyerő, retró Olympus PEN E-P1, vagyis az előd sikere mögött nem kis mértékben a külső is állt, a csak feketében elérhető E-P2 némileg csalódást keltett, egyszerűen nem volt elég extravagáns. A most bejelentett ezüstverzió változtat ezen, nem lesz ugyan olcsó, ám elsőként Európában mutatkozik be, és 799 eurós áráért szettben, egy Zuiko Digital ED 14-42mm 1:3.5-5.6 objektívvel együtt juthatunk hozzá, még ebben a hónapban.