Sharp tévék RGBY technológiával, rekord alacsony fogyasztással

Kovács Attila, 2010. május 11. 08:08

A Sharp az év legnagyobb sporteseménye, a dél-afrikai futball-világbajnokság előtt mutatja be új AQUOS LE810 és LE820 LCD televíziósorozatát, amelynek modelljeit a cég saját fejlesztésű RGBY technológiájával láttak el. A készülékek forgalmazása Magyarországon idén májusban veszi kezdetét. A képpontokhoz negyedik színként hozzáadott sárga szín még pompásabb képet és ezáltal egyedülálló élményt biztosít a tévénéző számára - HD tévéadások esetén.

Az RGBY technológiának köszönhetően kibővülő színskála és a színárnyalatok hajszálnyi különbségeinek még finomabb visszaadása leginkább az arany, a sárga, a zöld, a kék és a barna különböző árnyalatainak megjelenítésekor érhető tetten a képernyőn. Az új LE820 és LE810 terméksorozatok készülékei még a tavalyi díjnyertes AQUOS LE700 és LE600 modellek által felállított rekordot is megdöntik — jelenleg egyedül a Sharp képes a 132 centiméteres LCD televíziók fogyasztását 100 watt alá csökkenteni.

Az új AQUOS LE810 és LE820 sorozatok dizájnját a Sharp az új edge-lit LED háttérvilágítási technológia által biztosított előnyt kihasználva tökéletesítette. A televíziók kivételesen vékonyak, jellegzetes érintésvezérelt kezelőpanellel, forgatható üvegtalppal, megvilágított kezelőgombokkal, valamint keret nélküli üveg képernyővel lettek ellátva.