Hat új multifunkciós nyomtató a Canontól

forrás Prim Online, 2010. május 13. 16:06

A Canon bejelentette az imageRUNNER ADVANCE multifunkciós nyomtatók következő generációs új, fekete-fehér termékcsaládját, a Canon imageRUNNER ADVANCE 6000 sorozatot. A hat új multifunkciós nyomtató elsősorban irodai alkalmazásra készült, és a kis- és középvállalatoktól a nagyvállalatokig minden szervezet fekete-fehér nyomtatási igényeit kielégíti.

A platform új tagjai zökkenőmentesen együttműködnek a Canon központi szoftvermegoldásaival, köztük a uniFLOW Output Manager (OM) és az iW360 alkalmazásokkal, valamint a külső gyártók szoftvereivel egyaránt. A gördülékeny integráció jelentősen hozzájárul a dokumentumkezelési munkafolyamatok automatizálásához, és növeli a munkaigényes, nagy mennyiségű dokumentumok kezelésének hatékonyságát. Az eszközök ideálisan megoldást jelentenek a közigazgatási és oktatási intézményeknek, valamint a jogi, kereskedelmi és pénzügyi szervezetek számára egyaránt.

Az imageRUNNER ADVANCE 6000 sorozat modelljei – amelyek a sikeres Canon iR50xx termékcsaládot váltják fel – több száz fejlesztést tartalmaznak. Az új, fejlett vezérlő megkönnyíti az egyidejű feladatok kezelését, így növeli a felhasználók hatékonyságát. A továbbfejlesztett, kiváló minőségű színes TFT érintőképernyős felhasználói felület könnyen testre szabható: az egyérintéses munkafolyamatok beállításával gyorsabban érhetők el a megfelelő funkciók. A továbbfejlesztett kialakításnak és felépítésnek köszönhetően javult az új modellek szervizelhetősége és megbízhatósága, amely lehetővé teszi az üzemeltetési költségek csökkenését és a folyamatos működési idő maximalizálását. Az új egymenetes kétoldalas színes lapolvasóval a felhasználók gyorsan, akár 200 kép/perc sebességgel olvashatnak be papíralapú dokumentumokat egyszerre több rendeltetési helyre is. Az új imageRUNNER ADVANCE fekete-fehér eszközök kompatibilisek az Adobe-technológiákkal, köztük az Adobe® PDF, az Adobe® PDF/A-1b és a Reader Extensions PDF formátumokkal is. A felhasználók így jelöléseket alkalmazhatnak, megjegyzéseket és magyarázó jegyzeteket használhatnak, amely megkönnyíti és felgyorsítja a közösen használt dokumentumokkal végzett munkát. Az Adobe® PDF/A-1b fájlformátum segítségével a felhasználók hosszú távú archiválásra is menthetik a dokumentumokat.

Az új modellek továbbfejlesztett biztonsági szolgáltatásokat is kínálnak. A Document Scan Lock Kit megakadályozza a bizalmas dokumentumok illetéktelen beolvasását és másolását. Az eszköz biztosítja az integrációt az Adobe LiveCycle Rights Management Server ES alkalmazással, amellyel szabályozható a hozzáférés a közösen használt dokumentumokhoz. A Canon uniFLOW OM szoftveréből elérhető My Print Anywhere funkcióval pedig a felhasználók a hálózaton lévő bármely eszközről biztonságosan nyomtathatnak Az adatok titkosítása, a biztonságos adattörlés és a merevlemezek eltávolításának lehetősége még nagyobb biztonságot nyújt a bizalmas adatokat kezelő szervezetek számára.

Az új modellek több mint ötven százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a korábbi készülékeknél, mely készenléti állapotban mindössze 1,5 watt-ot jelent. A sorozat újrafelhasználható, bioalapú műanyagból készült, így széndioxid-kibocsátása várhatóan több mint 10 százalékkal lesz alacsonyabb, mint a korábbi modelleké.

Az új fekete-fehér termékcsaládhoz hat modell tartozik: az imageRUNNER ADVANCE 6055, 6055i, 6065, 6065i, 6075 és 6075i, melyek 55, 65, illetve 75 lap/perc nyomtatási sebességgel működnek. Az új imageRUNNER ADVANCE 6000 sorozat Európában 2010 júniusától lesz elérhető.