Beszélő Linux (BeLin) látássérülteknek

forrás Prim Online, 2010. május 17. 20:01

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány évek óta fontos feladatának tekinti az esélyegyenlőség biztosítását az info-kommunikáció terén. Két évvel ezelőtt Hammer Attilának, az alapítvány munkatársának vezetésével, a Magyar Ubuntu Közösséggel együttműködve elkészült a BeLin 1.0, majd tavaly az 1.5-ös változat. Ez utóbbi 2009-ben megkapta az IT Business hetilap Leadership Award díját. Ezzel a fejlesztéssel az alapítvány célja az volt, hogy mintegy alternatívaként biztosítsa a látássérültek számára az ingyenes Linux operációs rendszer kínálta lehetőségeket. A BeLin 1.5 letölthető az alapítvány honlapjáról (www.infoalap.hu).
Mivel a nyilvános tesztidőszak hamarosan indul, a fejlesztők látássérült önkéntesek jelentkezését várják a legfrissebb kiadás teszteléséhez. Jelentkezni a BeLin levelező listáján lehet. http://linux.infoalap.eu/mailman/listinfo/linux_linux.infoalap.eu