Új Macbook 10 órás üzemidővel

Genda Csongor Zoltán, 2010. május 19. 08:41

Az Apple bemutatta a Macbook-ok következő generációját, amely technikai szempontból többet nyújt, mint az előző modell, és még az energiaegység teljesítménye is szinte felével nőtt.

Az új almás noteszbe beépített akkumulátor a korábbi hét óra helyett immár tíz óra üzemidőt garantál a felhasználóknak, s a nagy kapacitás rendkívül vonzóvá teszi azt az üzleti réteg szemében. Újdonságnak számít még a GeForce 320M típusjelű grafikus megoldása, ami 256 MByte-ot használ a memóriából, ám a 2.4 GHz-s Intel Core 2 Duo processzor is gyorsabb, mint az eddig használt 2.26 GHz-s lapka. Az alapfelszereltséghez tartozik a 2 GByte RAM és a 250 GByte-os merevlemez, kapható lesz azonban kétszer ennyi memóriával és tárhellyel is a Macbook. Érdekesség még, hogy a Multitouch Trackpad támogatja az iPhone-nál is alkalmazott dinamikus görgetést. A továbbiakban egy beépített webkamera, WLAN, Bluetooth és egy Dual Layer DVD író gazdagítja a felszereltséget.
Európában az alapverziót 999 eurós végfelhasználói áron lehet megvásárolni, a magas árat, pedig az ingadozó euró árfolyammal magyarázzák az elemzők.