Elsők között épít ki teljes Közép-Európát lefedő Ethernet hálózatot a GTS CE

Kovács Attila, 2010. május 19. 14:37

Az IDC előrejelzése szerint az Ethernet szolgáltatások piaca 2013-ra 5,6 milliárd amerikai dollárra nő Európában, ami 123 százalékkal magasabb, mint 2009-ben. A GTS az elsők között kínál majd teljes közép-európai régióra kiterjedő Carrier Ethernet szolgáltatásokat.

A GTS CE három Ethernet alapú szolgáltatással lép majd piacra, amelyeket optikai-, rádió- és rézhálózaton keresztül juttat el ügyfeleihez. A GTS Ethernet Line garantált sávszélességű, akár 10 Gbit/s sebességű kapcsolatot biztosít két földrajzi pont között, a GTS Ethernet NNI lehetővé teszi a cég távközlési partnerei számára, hogy lefedettségüket a GTS Carrier Ethernet hálózatának használatával a teljes közép-európai régióra kiterjesszék, a GTS Ethernet LAN pedig multipont L2 VPN összeköttetést kínál.

A GTS CE következő generációs, nemzetközi Carrier Ethernet gerinchálózata az Alcatel-Lucent iparágvezető szolgáltatás routerén alapul. A megoldás 7750 Service Router-t és 7210 Service Access Switch-et tartalmaz, amelyet az Alcatel-Lucent 5620 Service Aware Manager végponttól végpontig menedzsel. A hálózatot az Alcatel-Lucent 1521 Copper Line IP (CLIP) és 1531 Copper Line Access Switch (CLAS) üzleti hozzáférési megoldás teszi teljessé, amely bármilyen méretű távközlési szolgáltató számára lehetővé teszi, hogy szolgáltatásokban gazdag üzleti szélessávú megoldásokat kínáljon ügyfeleinek.  A telepítést követően a GTS CE üzleti ügyfelei új Layer 2 (például Virtual Private LAN - VPLS) és Layer 3 alapú (például IP VPN) szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe.

További információ: http://www.alcatel-lucent.com