Új iratautomatizálási rendszer a Qualysoft-tól

forrás Prim Online, 2010. május 20. 12:52

Év végére dobja piacra új iratautomatizálási rendszerét a Qualysoft. A kis-, és mikrovállalatok igényei szerint fejlesztett költséghatékony, s bármely weboldalba könnyen beilleszthető Docfinitoval, az Infinica termékcsaládjának új tagjával egyszerűen generálhatók megszemélyesített dokumentumok. A várhatóan idén decemberben piacra kerülő alkalmazást szolgáltatásként (SaaS - Software as a Service) kínálja majd a fejlesztő.

Alig fejezte csak be a nagyvállalatok és az állam- illetve közigazgatás számára kifejlesztett DocFlow fantázianevű általános iratautomatizáló platformot, máris új, főként a kis- és mikrovállalatoknak szánt megoldáson, a Docfiniton dolgozik a Qualysoft Informatikai Zrt. A várhatóan idén decemberben piacra kerülő alkalmazást szolgáltatásként (SaaS - Software as a Service) kínálja majd a társaság.

"Megszemélyesített dokumentumok automatizált előállítására fejlesztettük a Docfinitót" - mondta el a Prim online-nak Bayer József, a Qualysoft kutatásfejlesztési részlegének vezetője. Mint elmondta, a működését, erősen leegyszerűsítve a szövegszerkesztő körlevél készítőhöz lehet hasonlítani. A Docfinitónál is egy dokumentumsablonból, és egy adatbázisból készíthetők egyénre szabott dokumentumok. "A Qualysoft Infinica Docflow nagyvállalati terméke professzionális dokumentum generálási feladatok testre szabását, hatékony fejlesztését és portálba integrálását támogatja. A Docfinito alkalmazással a kisvállalatok számára egy új, kevés informatikai ismerettel is kezelhető eszközt teszünk elérhetővé, amellyel egy speciális, gyakran ismétlődő sablon feladat végezhető el egy webes varázslóra alapozva - jelentette ki Bayer.

A Docfinito szlogenje: Personalise! Automatize! Finalise! A Personalise a körlevelek sablon és adatelem párosításából eredő megszemélyesítés folyamatát jelöli, az Automatize azt az automatizálási lehetőséget emeli ki, hogy weboldalba ágyazható űrlapok kitöltésével a folyamat automatikusan indul kezelő beavatkozása nélkül, míg a Finalize a generaló makró által vezérelt teljes folyamat támogatást, ami a megfelelő kimeneti csatornákra irányítja tetszőleges példányban a dokumentumokat - mondta el Bayer József.

A társaság egyébként a közelmúltban kutatásfejlesztési részleget hozott létre a nem egyedi termékek fejlesztésére. Mint Bayer elmondta, így jobban lehet érvényesíteni azokat a módszertani elvárásokat, amelyek az egyedi projekteknél bizonyos szempontból az ügyfél hatáskörében maradnának, valamint hatékonyabban tudjuk a folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően karbantartani és fejleszteni az alkalmazások üzleti funkcionalitását.

A Docfinito iratautomatizálási web alkalmazás a Qualysoft Infinica termékcsaládjának tagja. Az Infinica brand jelöli a Qualysoft dokumentum és Business Process Management technológiák köré épülő megoldásait. A rendszer a 30 napos próba időszakon túl, felhasználónkénti havidíjas konstrukcióban is elérhető lesz.