Egyedülálló új Integrity szerverek

Kovács Attila, 2010. május 21. 10:30

Birnbauer Péter a HP Magyarország május 20-án Budapesten tartott sajtótájékoztatóján többek között bejelentette: Magyarországon is rendelhetők már a következő generációs, egységes infrastruktúrájú, üzletkritikus Integrity szerverek.

Az első szállítások a sztenderd blade szervereket illetően várhatóan még a nyár folyamán megtörténnek. Ugyancsak hamarosan megjelennek a "megnyújtott" Blade2-nek is nevezhető (egyharmaddal hosszabbak, mint egy HPc osztályú blade) újgenerációs Superdome 2 számítógépek.Ugyancsak napvilágra került, hogy a régebbi szervereket 2012-ig forgalmazza a HP, valamint újdonság, hogy a portfolió a jövőben teljesen a blade (penge) technológiára épül, illetve új a Blade Link technológia és az ún. Crossbar Fabric (egy szerverben a be/kimeneti kapacitás tetszőlegesen bővíthető). Továbbá bejelentésre került még a HP-UX v.3 operációs rendszer változat, a rack-es szerver portfolió. Birnbauer szerint a bejelentésben a következő újdonságokat kell látni: egyszerűbb, standardizált generáció, ("a rendszerekből csak azt kell megvenni, ami éppen most szükséges az alkalmazónak"), közös menedzsment, közös hálózat, közös befoglaló szekrény, közös szerverarchitektúra. Az eddigi 12 féle helyett 3 különböző  rendszerből építhető fel az illető megoldás. Az új Integrity szerverek tömegtermékként jelennek meg; az eszközök az igényekkel együtt növekedhetnek; a stabilitás azt jelenti, hogy legalább tíz évig ugyanaz a technológia és frissités. A kérdések során kiderült, a felhasználóknál meglévő régebbi szerverekre a HP várhatóan ez év második félévében ajánl frissítést.

Az új moduláris Integrity rendszerek alkotják az iparág első üzletkritikus szintű, az alkalmazásoknál akár 100%-os rendelkezésreállást biztosító konvergens infrastrukturáját. A BladeScale architektúra először teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy ugyanazon a  -- szervereket, tárolókat, hálózati elemeket is tartalmazó -- rekeszen belül, azonos komponenseket, eszközöket és folyamatokat használva telepítsék, automatizálják és menedzseljék az összes alkalmazást. Birnbauer azt is állította, hogy jelenleg a HP az egyetlen, amely egységes blade-architektúrát biztosít rendszereiben (x86-tól Superdome2-ig).

További információ: www.hp.com/go/integrity