Egyedülálló integrált BI és tervezési megoldás kkv-knak

Kovács Attila, 2010. május 27. 11:23

Partnercégek, viszonteladók képviselői, technikai szakértők voltak a résztvevői annak a május 26-án tartott szakmai összejövetelnek, amelyen az IBM Magyarország képviselői bemutatták, mit kínál az új IBM Cognos Express integrált üzleti intelligencia (BI) és tervező programrendszere a kis- és közép vállalatok számára.

Az előadók hangsúlyozták: cél a Cognos Express termékcsaláddal egy olyan megfizethető és könnyen használható BI szoftvercsomag piacra dobása, amely a kkv-k számára az üzleti intelligencia összes fontos területén megoldást kínál. A Cognos Expess biztosítja az alapvető jelentések, elemzések, mutatószámrendszer, tervezés, költségvetés és előrejelzés képességét. Ha egy vállalat kinövi a szoftver korlátait, akkor természetesen van mód a felfelé migrációra, a Cognos portfolió többi komponense irányába.

A jelenleg csak a Windows 64-bites változatán működő, meglehetősen nagy memória igényű IBM Cognos Express első hazai értékesítései megkezdődtek. Olyan vállalatok számára, amelyek most alakítják vagy bővítik ki BI és tervezési stratégiájukat, az IBM Cognos Express mindent tartalmaz, ami az azonnali bevezetéshez szükséges. A programcsomag teljes körű megoldás a kkv-k jelentéskészítéssel, elemzéssel és tervezéssel kapcsolatos igényeinek kielégítésére. Ezt szolgálják az integrált funkciók: a lekérdezések és jelentések terén az Express Reporter, az elemzés és megjelenítés terén az Express Advisor, az Excel-alapú tervezésben pedig az Express Xcelerator áll a felhasználó segítségére. Az új megoldással ugyanolyan fejlett teljesítmény-kezelési képességekre tehetnek szert az alkalmazó kkv-k, mint a nagyvállalatok, ám mindez kevesebb költséggel jár, és kisebb informatikai infrastruktúrát igényel. A gondolkodásváltást igénylő ("think big -- start small") IBM Cognos Express könnyen telepíthető, illetve használható, nincsenek rejtett költségek, a termék minden szükséges funkciót (OLAP, security, content store, web server, data integration) tartalmaz. Az érdeklődő potenciális felhasználók számára az IBM igény esetén ingyenes próbaveziót biztosít.