Hazai fotósok, magyar tájak a nemzetközi WWE kiállításon

Kiss Ádám Zoltán, 2010. május 29. 15:10

A Wild Wonders of Europe (WWE) kezdeményezés az egyik legfontosabb nemzetközi természetfotós projekt, melynek kiállítását a holland királynő nyitotta meg. Európa legjobb 65 fotósa 145 helyszínen két évig fotózta a kontinens természeti csodáit.

Két év alatt 200 ezer csodálatos felvétel került ki az alkotók kezéből. A projektről jelenik meg könyv, cikkek, több videó anyag, és egy gyönyörű kültéri vándorkiállítás, mely be fogja járni a világot. A projekt jelentőségét mutatja, hogy a kiállítást május 27-én Hágában a maga a holland királynő nyitotta meg, következő helyszíne Prága, ahol június 22-én nyílik meg a tárlat.

Külön öröm, hogy a Wild Wonders of Europe projektben nem kevesebb, mint négy magyar fotós is részt vett, érdemes megjegyezni nevüket: Haarberg Orsolya, Novák László, Máté Bence és Radisics Milán, aki személyesen is jelen lesz a megnyitón.
A hazai fotósokon kívül értelemszerűen kis hazánk nyilvánossághoz jut, méghozzá szebbik arcát mutatva, hiszen kezdeményezésben érintett magyar helyszínek, események között megtalálható a Hortobágyi NP, a tiszavirágzás, a Pusztaszeri TK madárvilága és a jégmadár is. De beszéljenek inkább a képek magukért...