3D PC-forradalomról beszélt az Nvidia főnöke a Computex-en

Milkovits Gábor, 2010. június 1. 07:33

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója a 3D PC-forradalom kezdetéről beszélt a tajvani Computex kiállítás megnyitóján, ahol a gyártó legújabb, 3D-támogatásos grafikus kártyája is debütált.

Huang az újfajta, térhatású PC-grafika illusztrálására a Lost Planet 2 videójáték 3D verziójából vetített egy bemutatót, az Nvidia 3D Vision PC prototípusa, a Microsoft Silverlight szoftverkörnyezet, illetve az IIS Smooth Streaming technológia segítségével. Huang egyúttal bemutatta a GeForce GTX 465 grafikus kártyát is, amely a cég első Fermi-architektúrájú, 3D-képes videókártyája. Az eszköz 280 dollárba kerül az Egyesült Államokban és számos utolsó, illetve következő generációs technológiát támogat.

Huang beszédét követően Jerry Shen, az Asus vezérigazgatója több olyan PC-t is bemutatott a kiállításon, amelyek az új Nvidia kártya segítségével 3D megjelenítésre képesek. A gépekhez háromdimenziós képernyő és speciális szemüveg is jár, a legolcsóbb konfiguráció pedig várhatóan 1500 dollárba kerül majd.