Új PlateSpin verziókat jelentett be a Novell

forrás Prim Online, 2010. június 9. 16:30

A Novell bejelentette PlateSpin adatközpont-felügyeleti termékcsaládja három tagjának - a PlateSpin Migrate, a PlateSpin Protect és a PlateSpin Forge - új verzióit.

A Novell számos új, az adatközpontok biztonságos működtetését garantáló funkcióval bővítette a PlateSpin Migrate, a PlateSpin Protect és a PlateSpin Forge termékeket, például:

A PlateSpin Migrate 9, a Novell piacvezető alkalmazásfelügyeleti és -átviteli termékének legújabb verziója szétválasztja a kiszolgálókon futó informatikai szolgáltatásokat az őket működtető hardvertől, és lehetővé teszi a hálózaton belüli korlátlan migrációjukat, a fizikai kiszolgálók, a virtuális gépek és az image archívumok között. A PlateSpin Migrate új Linux Live Transfer és Linux Live „Server Sync” szolgáltatásaival leállás nélkül, működés közben helyezhető át a szerverek tartalma. A PlateSpin Migrate 9 már támogatja a komplett Windows Server Cluster áthelyezését is a fizikai és a virtuális infrastruktúrák között.

A PlateSpin Protect 10 minden eddiginél kedvezőbb áron biztosít teljes értékű katasztrófavédelmi megoldást az adatközpontokhoz, Windows és Linux platformon egyaránt. Az új verzió replikálja a kiszolgálón futó összes informatikai szolgáltatást (az adatokat, az alkalmazásokat és az operációs rendszereket) és egyetlen irányító felületről biztosítja ezek gyors helyreállítását. A PlateSpin Protect új szolgáltatásaival a meglévő virtuális infrastruktúra felhasználásával az összes fizikai és virtuális szerverre kiterjedő katasztrófa-helyreállítási tervet tud készíteni Windows és Linux szerverekről is. Az áttervezett webes felhasználói kezelőfelülettel a katasztrófa-helyreállítási tervek távoli eléréssel is megtervezhetők, letesztelhetők, és szükség esetén a tartalék szerverek üzembe helyezhetők. A PlateSpin Protect a beépített jelentések és riasztások segítségével átláthatóbbá teszi a helyreállítási folyamatokat és elősegíti a megfelelőségi jelentések elkészítését.
   
A PlateSpin Forge 3 olyan előtelepített szerverkészülék, amely PlateSpin Protect 10 szoftvert egy arra optimalizált hardverrel integráltan tartalmazza, így a megvásárlást követően azonnal használható. Beágyazott virtualizációs technológiája révén a fizikai és virtuális, a Windows és Linux kiszolgálókat is egyaránt védi. A PlateSpin Forge legújabb verziója megnövelt memóriával és háttértár kapacitással rendelkezik.

A PlateSpin Migrate 9, a PlateSpin Protect 10 és a PlateSpin Forge 3 még június hónap folyamán elérhető lesz.