Havonta kétmilliárd üzenet jelenik meg a Twitteren

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 10. 08:51

Naponta 65 millió üzenetet küldenek a twitterezők, azaz havi szinten mintegy kétmilliárd csevej jelenik meg a Twitteren - közölte Dick Costolo, a közösségi portál üzemeltetési vezetője.

A 2006 nyarán alapított közösségi portál a múlt hónap végére érte el a 15 milliárdodik bejegyzését, azaz csak három hónap telt el a mérföldkőnek tekintett 10 milliárdodik bejegyzéstől.

A mikroblog-szolgáltatásra naponta megközelítőleg 135 ezer új felhasználó iratkozik fel, jóllehet nem lehet tudni, hogy ezek közül mennyi az egyéni és az üzleti felhasználó - olvasható a Daily Telegraph című brit napilap online kiadásában.

Az egyre nagyobb befolyással rendelkező kaliforniai vállalat már egy washingtoni kapcsolattartót is alkalmaz, akinek az a feladata, hogy a legfeljebb 140 karakteres üzenetek küldésére alkalmas oldal Fehér Házhoz fűződő ügyeit kezelje.

Costolo szerint Los Angeles vagy New York lehet a folyamatosan bővülő cég következő bázisa, ezt követően Nagy-Britannia és Japán is szóba jöhet, ugyanis ezekben az országokban a legerősebb az oldal fejlődése.