E-számla: már a UPC-nél is papírmentesen intézhető a díjfizetés

Kovács Attila, 2010. június 13. 08:03

A UPC nyereményakcióval buzdítja ügyfeleit, hogy számláikat ne sárga csekken, hanem elektronikus úton fizessék be. Az e-számlával ráadásul nemcsak a környezetet kíméljük, de az időrabló és fáradságos postai sorban állást is elkerülhetjük.

A UPC most arra buzdítja ügyfeleit, hogy ők is csatlakozzanak a környezettudatos európai fogyasztókhoz, és kérjenek e-számlát díjfizetéseik rendezéséhez. Ha mindannyian így tennének, havonta kb. 10 tonna papírt spórolhatnának meg a vállalattal közösen, és 160 fa kerülhetné el a kivágást.

Az elektronikus számla bármikor visszakereshető és kinyomtatható, a befizetési határidőre email és sms is figyelmeztethet, így kevésbé fordulhat elő, hogy feledékenységből késedelembe esünk. A UPC ügyfeleinek háromnegyede azonban még mindig csekken fizeti be a havidíjat, de fennmaradó részük sem tisztán „papírmentes ügyfél”, hiszen sokan átutalással ugyan, de papírszámla ellenében fizetik meg a havi összeget. Aki viszont átáll az e-számlára, az nemcsak a postai sorban állástól menekül meg, de maga is hozzájárulhat a környezet épségének megőrzéséhez.

A UPC e-számla szolgáltatásához a www.dijnet.hu oldalon kell regisztrálnia az ügyfeleknek.