Foci-vb a müncheni Wittelsbacherplatzon: Public viewing a "Siemens Soccer City"-ben

Kovács Attila, 2010. június 13. 18:41

Dél-Afrika  müncheni főkonzulátusa támogatásával a Siemens HQ előtt felállított óriás kivetítőn 2200 müncheni követheti nyomon, hogy merre gurul a labda júniusi focivébé alatt.

A Siemens szorosan kötődik Münchenhez, Dél-Afrikához és a sporthoz. A vállalat mindenféle nagy rendezvény globális partnere. A foci VB 2010 mind a 10 stadionjában működik Siemens technika. Például a nagy sportesemény egészének megbízható áramellátásában segít, és arról is gondoskodik, hogy a stadionokhoz vezető forgalom akadálytalanul áramolhasson. A stadionok külső és belső világításáról Osram fényforrások gondoskodnak, beleértve a Durban városi stadion fölött feszülő „The Arch” nevű, 12 000 LED-ből összeálló fényívet (l. a fotót), amely szó szerint a vb fénypontját jelenti. Mindennek tetejében a Siemens dél-afrikai vállalata most ünnepli 150. születésnapját, így bőven van ok a public viewingra.

„Siemens Soccer City“’-ben 2200 vendég számára van hely, 600-nak közülük ülőhely. Külön szektort alakítottak ki, ahonnan a fogyatékkal élők is jól láthatják az eseményeket. A HD minőségű éles képek egy 37 m²-es LED képernyőn jlennek meg – ez kb. két futballkapu méretének felel meg. A belépés ingyenes.