Nintendo 3DS az E3-on

Milkovits Gábor, 2010. június 16. 07:26

A Nintendo a Los Angeles-i E3 videójáték-kiállításon bemutatta március végén beharangozott új 3DS hordozható játékgépét, amely képes speciális szemüveg nélkül is látható háromdimenziós grafikus megjelenítésre.

Mivel az érintőképernyős és a 3D technológiák összeházasítása egyelőre nem megoldott, a készüléknek csupán a felső megjelenítőjén láthatók a 3D képek, míg az alsó 2D érintőképernyőként funkcionál. A játékgéppel térhatású fotók is készíthetők, mivel a gyártó két kameralencsét helyezett el rajta, amelyek együtt sztereó fényképeket tudnak rögzíteni. További újítás az állandó WiFi kapcsolat, amelyen keresztül a Nintendo folyamatosan küldi a szoftverfrissítéseket a játékprogramokhoz, illetve magához a DS-hez. Az így letölthető kódok és alkalmazások természetesen ingyenesek.

Az E3 kiállításon rendezett bemutatón a Nintendo két 3D játékprogrammal is demonstrálta az új DS előnyeit: az egyik a Kid Icarus Uprising nevű játék volt, míg a másikat, a Disney Epic Mickey-t a Deus Ex és a System Shock programok révén is híressé vált Warren Spector tervező fejlesztette. Utóbbiban a játékos egy Miki Egeret vezet a Disney világban, aki festékkel, illetve higítóval tudja alakítani a környezetét, ezáltal pedig befolyásolni a játékot. A közeljövőben a DJ Hero 3D, a Saints Row: Drive-By, a Resident Evil Revelations, a Batman, az Assassin's Creed Lost Legacy és a Metal Gear Solid játékprogramok 3D verziói fognak megjelenni a 3DS-hez.

A Nintendo egyelőre nem közölt várható árat, vagy forgalmazási dátumot a készülékkel kapcsolatban; korábban úgy nyilatkoztak, hogy a 3DS várhatóan jövő tavasszal kerül majd az üzletekbe.