Megújult a Mac mini

Milkovits Gábor, 2010. június 16. 07:59

Az iPadnél persze jóval kevesebb fanfárral és csinnadrattával, az Apple bemutatta az új Mac mini ultrakompakt asztali számítógépet, amely elsősorban a grafikus teljesítmény terén nyújt többet elődjénél.

A legfontosabb újítás, hogy az új mini-be egy NVIDIA GeForce 320M GPU került, amely kétszer akkora grafikus teljesítményre képes, mint a korábbi masinákban elhelyezett grafikus csipek. Philip Schiller, az Apple főmarketingese emellett kiemelte a HDMI-támogatást, valamint a kevesebb, mint 10 wattos energiafelhasználást, amivel a készülék állítólag kétszer takarékosabb versenytársainál. A 19,5 x 19,5 cm széles és mindössze 3,5 cm magas gép valamivel kisebb is lett, mint a régebbi modell, ezen kívül pedig beépített tápot is kapott.

Az új Mac mini 2,4 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, Mac OS X Snow Leopard és iLife szoftverekkel, illetve Bluetooth 2.1+EDR valamint WiFi 802.11n vezeték nélküli megoldásokkal rendelkezik. A 320 GB-os merevlemezzel és 2 GB RAM-mal ellátott alapverzió ára 699 dollár, míg a Mac OS X Snow Leopard Server operációs rendszerrel, 4 GB RAM-mal és két 500 GB-os merevlemezzel felszerelt csúcsmodell 999 dollárba kerül.