Új Vodafone-üzlet, kiterjesztett mobilinternet a Belvárosban

Kovács Attila, 2010. június 16. 08:15

Beck György, a Vodafone Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója és Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere június 15-én közösen nyitotta meg hivatalosan a mobilszolgáltató első belvárosi üzletét az Október 6. utca és a Arany János utca kereszteződésénél 141 négyzetméter alapterületen kialakítva. Ugyanettől a naptól a belvárosi mobilinformációs szupersztráda második lépcsőfokaként a Duna korzó után – egyelőre tesztjelleggel – az átlagos sebesség tízszeresével mobilnetezhetnek a Vodafone előfizetők a Belváros új Főutcájának (Október 6. utca) nagy részén.

Az új Vodafone-képviselet az idén tizenegyedik életévébe lépő cég közel 40 fővárosi értékesítési pontja után az első belvárosi üzlete. A XXI. századi dizájnjegyek alapján megtervezett, innovatív környezetben, kipróbálható mobiltelefonok, mobilinternet, internetmegosztó és a mobil és vezetékes internetkapcsolatot egyszerre kezelni képes Smart Office várja a üzletfeleket. Az üzlet teljes körű szolgáltatást kínál a vásárlástól, a feltöltésen át az ügyfélszolgálatig bezárólag. A környék nemcsak a turizmus, de az üzleti élet egyik központja is, így a Vodafone felkészült a vállalati ügyfélkör kiszolgálására is, többek között külön tárgyaló áll az üzleti partnerek rendelkezésére.

A Vodafone az üzlet megnyitásával párhuzamosan folytatta a Belvároson átívelő, még idén februárban bejelentett mobil-információs szupersztráda további kiépítését, amelynek előnyeit a belvárosiak és a turisták várhatóan június végétől élvezhetik a Szabadság tér és a Szent István tér között, valamint a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti, Pesten a Váci, Budán pedig a Lánchíd utca és Döbrentei tér által határolt területeken. Csúcstechnológiájú mobil internet segítségével, megfelelő modemmel rendelkezők a megszokott sebesség tízszeresével böngészhetnek a világhálón, miközben a Duna korzón sétálgatva a világörökségbe tartozó kilátásban gyönyörködnek. Rogán emlékeztetett rá: a következő nagy lépés a belvárosi Fő utca és környékének mobil internet szolgáltatásokkal való megtöltése lesz (máris látható, hogy a környékbeli élelmiszer áruházak és kávéházak megújították az ilyen szolgáltatásaikat). 

Mindemellett a Vodafone által lefedett területek felén már elérhető a 2 megabit/sec feltöltési sebesség (azaz UL sebesség vagy HSUPA), amely az V. kerületben is élvezhető, így a web és és online alkalmazások a korábbiaknál sokkal kedvezőbben használhatóak.