Egyszerű online videóvágó a YouTube-on

Milkovits Gábor, 2010. június 18. 08:05

A YouTube üzemeltetői egy olyan mozgóképvágó alkalmazással bővítették a videómegosztó portál repertoárját, amellyel egyszerűen és gyorsan szerkeszthetik az általuk feltöltött anyagokat a felhasználók.

A megoldás egyik nagy előnye az, hogy a szoftver a felhőben, vagyis a Google szerverein fut, így az egyszerűbb vágási feladatokhoz nincs szükség adott esetben drága, bonyolult és sok tárhelyet igénylő képszerkesztő programok telepítésére. Rushabh Doshi, a YouTube szóvivője a sajtónak elmondta, hogy a piacon ma beszerezhető szoftverek többsége tele van olyan funkciókkal, amiket a hétköznapi felhasználóknak eszébe sem jutna használni, míg az egyszerűbb feladatok végrehajtása általában nehézkes rajtuk. A YouTube online képszerkesztője viszont éppen ezeket helyezi előtérbe: lehet vele például zenés videónaplót készíteni, vagy éppen egy sporteseményről vagy mondjuk esküvőről a legfontosabb pillanatokat felsorakoztató összefoglalót készíteni.

Az új YouTube videószerkesztő a http://youtube.com/editor címen, a saját fiókba történő bejelentkezés után azonnal használható. Működéséről egy angol nyelvű bemutató videó is megtekinthető.