Ingyenesen elérhető a Novell levelezőprogramjának otthoni változata

forrás Prim Online, 2010. június 18. 08:38

Ki ne szeretné otthoni magánlevelezését is egy professzionális levelező, naptár-, névjegy- és feladatkezelő rendszerre bízni? A Novell Magyarország és az Open Horizons közös rendezvényén jelentette be, hogy a Novell GroupWise@Home mindezt bárki számára biztosítja, méghozzá ingyenesen.

A Novell több mint 21 éve foglalkozik csoportmunka rendszerek fejlesztésével, és világszerte számos nagyvállalatnál és intézménynél bizonyított már csoportmunka-támogató rendszere, a GroupWise. A Novell technológiák támogatására létrejött önálló, független szervezetként működő Open Horizons közösség önkéntes fejlesztői és tesztelői pedig elérkezettnek látták az időt arra, hogy mindezt a tapasztalatot és a legújabb fejlesztések eredményeit az otthoni felhasználókkal is megosszák. Mivel a GroupWise@Home nem függ postahivataltól (nem igényel szerver oldali telepítést), az ügyfélprogram ezért önálló IMAP/POP3-ügyfélként használható, így Windows operációs rendszerre gyorsan és egyszerűen telepíthető.

Hogyan használható a GroupWise@Home?

Már a Kezdőlapba közvetlenül beépíthetők a Web 2.0-es eszközök, ahol testreszabott kezelőpultokat hozhatunk létre, így könnyebben elérhetők az általunk használni kívánt eszközök és információk. Egyetlen helyen gyűjthetünk össze minden funkciót: e-mailt, határidőnaplókat, feladatokat, kapcsolatokat, weboldalakat, RSS hírfolyamokat, wikiket, blogokat, webes alkalmazásokat és még sok minden mást – így nem kell a rengeteg nyitott ablak között lépkedni. A vizuális elemekre épülő alkalmazás használata gyorsan és könnyen elsajátítható, kellemes meglepetést okoz, milyen rendezetté és áttekinthetővé válnak személyes e-mailjeink, programjaink és feladataink.

Mi mindenre használható a GroupWise@Home?

E-mail-ezés


Az e-mail ma már a kommunikáció elsődleges eszköze, amely nem csak az üzleti, de a magánéletben is egyre fontosabb. A GroupWise@Home leegyszerűsíti az elektronikus levelek kezelését, azzal hogy egyszerre több postafiókot is egyetlen központi felületen jelenít meg. A GroupWise@Home a POP és az IMAP protokoll segítségével könnyen tudja kezelni akár a külső e-mail postafiókjainkat is. A webes levelezőrendszerekkel ellentétben könnyebben testre szabhatjuk a postafiókunkat, például könnyebben megtalálhatjuk leveleinket, ha a fontosabbakat különböző színkódokkal jelöljük vagy személyre szabott tárgyat rendelünk hozzájuk. Így mindazok a szolgáltatások elérhetők, amelyeket csak egy professzionális levelezőprogram képes nyújtani.

Névjegyek és kontaktok karbantartása

A GroupWise@Home segítségével részletes információkat rögzíthetünk azokról az emberekről, akikkel kapcsolatot tartunk, így kapcsolati listánkat az ismerősök hálózatának kiépítésére szolgáló eszközzé alakíthatjuk át. A listához fényképeket is hozzáadhatunk, és minden felhasználóhoz annyi telefonszámot és e-mail címet vehetünk fel, amennyi csak létezik. Beilleszthetünk továbbá személyes weboldalakat (blogokat, iwiw, Facebook és LinkedIn) is. A számos további lehetőség mellett számon tarthatjuk barátaink és minden egyes családtagunk névnapját, születésnapját, egyéb eseményeket.

Feladatok kezelése

A GroupWise@Home olyan, mintha saját személyes projektmenedzserünk lenne. Már néhány egyszerű billentyűleütéssel is létrehozhatunk feladatokat: ha például e-mailt kapunk, egyszerűen feladattá alakíthatjuk, ha áthúzzuk valamelyik feladatmappába. Megadhatunk részfeladatokat is, amelyek a projekt megvalósításához szükséges valamennyi lépést mutatják. A befejezettség mértékét százalékosan jelző mező segítségével minden feladat és részfeladat esetén nyomon követhetjük az előrehaladást. Feladataink között úgy tarthatunk rendet, hogy fontossági sorrendbe állítjuk és kategóriákba rendezzük őket. A kategóriákhoz színeket rendelhetünk, így egyetlen pillantással megtalálhatjuk és elérhetjük az adott projektekhez kapcsolódó elemeket. A feladatokat teljesítési határidejük szerint rendezhetjük és meg is szűrhetjük, hogy csak azok jelenjenek meg, amelyek megfelelnek bizonyos ismérveknek.

A GroupWise@Home bárki számára ingyenesen letölthető. Mivel ez egy ingyenes szoftverprojekt, a felhasználók nem fordulhatnak a Novellhez terméktámogatási szolgáltatásért. Bármely speciális GroupWise@Home funkció, valamint számos más szolgáltatás esetében is az Open Horizons közösség önkéntesei szívesen nyújtanak segítséget.