HP bemutatta a nyomtatás jövőjét: webcsatlakozás és felhő alapú nyomtatás

Kovács Attila, 2010. június 20. 10:35

A HP Böbblingenben bemutatott, számítási felhőhöz tervezett, webkész nyomtatási megoldásai lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy:


Az új megoldások jegyében a HP teljes sorozattal lép piacra irodai és otthoni felhasználásra szánt webkész e-All-in-One nyomtatókból. A 99 eurótól kapható rendszerek a nyomtatók között elsőként képesek közvetlenül elérni olyan webes tartalmakat, mint pl. a kifestőoldalak, a 3D képek vagy a HP Quick Form űrlapok.

HP ePrint: nyomtatás e-mailen


A HP ePrint platform a felhő képességeit hasznosítva megszünteti a távolság és a csatlakozás terén jelentkező akadályokat, és lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy mobil eszközeikről továbbítsák a nyomtatni kívánt fájlokat. Akár egy édesanya szeretné kinyomtatni kisfia rajzait iPadről, akár egy vonaton utazó cégvezető kívánja elküldeni prezentációját Palm Pre vagy Blackberry okostelefonjáról nyomtatásra egy FedEx Office üzletbe, a HP ePrint minden esetben támogatja az idő- és térbeli korlátoktól mentes nyomtatást. Minden HP nyomtató egyszerű, egyedi e-mail címmel rendelkezik, így a felhasználó ugyanúgy nyomtathat, mintha e-mail küldene. A nyomtatni kívánt dokumentumokat az okostelefon HP ePrint mobil alkalmazásából otthoni, irodai vagy nyilvános (pl. szállodai vagy FedEx Office üzletben telepített) nyomtatóra is továbbíthatja. A támogatott formátumok között egyebek mellett Microsoft Office dokumentumok, Adobe PDF-ek és JPEG képfájlok is szerepelnek.
 
HP ePrintCenter: minden ami nyomtatás

A HP ePrintCenterben a HP ügyfelei megismerkedhetnek az új szolgáltatásokkal és testre szabhatják a nyomtatási élményt. Ha regisztrálják az általuk használt termékeket, hozzájuthatnak a kívánt frissítésekhez, konfigurálhatják eszközeiket, követhetik az ePrint feladatokat, böngészhetnek az új nyomtatási alkalmazások között, és maguk is javaslatot tehetnek alkalmazások felvételére.

Új Photosmart nyomtatók minden árfekvésben


A webre csatlakoztatott HP Photosmart nyomtatók új családjával az otthoni felhasználók PC nélkül is szabadon hozzáférhetnek a kívánt tartalmakhoz és bárhonnan nyomtathatnak. A nyomtatást mobil eszközük ePrint alkalmazása vagy a nyomtató könnyen kezelhető HP TouchSmart képernyőjén megjelenő nyomtatási opciók segítségével tudják kezdeményezni.


Mindhárom új nyomtató csomagja tartalmazza a fotóalbumok, naptárak és más szórakoztató anyagok készítését támogató, új, ingyenes HP Photo Creations szoftvert. A csomagolási hulladék mennyiségének mérséklése érdekében az új eszközöket innovatív, újrahasznosítható táskában szállítjuk. Mindegyik új nyomtató ENERGY STAR tanúsítással rendelkezik.

A nyomtatók együttműködnek a HP 364/178 fekete, ciánkék, bíborvörös és sárga patronokkal. Az opcionális, nagy kapacitású eredeti HP 364/178XL patronokkal több oldalt nyomtathatnak kisebb költséggel.

A nyomtatókhoz szintén megvásárolható HP 364 sorozatú „Photo Value” csomag 100 ív 10x15 cm-es, fényes HP Advanced fotópapírt, és három darab, testre szabott HP 364 tintapatront (ciánkék, bíborvörös és sárga) tartalmaz. A HP 364 tintákkal azonnal száradó, több generáción keresztül fakulásmentes, laborminőségű fotók nyomtathatók HP Advanced fotópapírra.

A HP Everyday fotópapír megfizethető, fényes papír költségtudatos ügyfeleknek. A Forest Stewardship Council által tanúsított papírrostból gyártott, újrahasznosítható fotópapírra bármilyen tintasugaras nyomtatóval könnyen készíthetők színes fotók és fotóprojektek. A legjobb minőség eléréséhez a HP a ColorLok papírok használatát javasolja.

Partneralkalmazások otthoni és üzleti felhasználóknak


Az év hátralévő részében az ügyfelek más partnerektől is igénybe vehetnek nyomtatási alkalmazásokat. Ilyen pl. a későbbi időpontban nyomtatni kívánt dokumentumok egyszerű webre olvasását támogató Google Docs; az online üzleti tartalmak szkennelését, megosztását, kezelését és elérését segítő Box.net; a legújabb hírekhez elérést biztosító Reuters; és a különféle üzleti formanyomtatványokhoz (számlák, szerződések, nyugták, jogi megállapodások, ellenőrző listák) azonnali hozzáférést nyújtó DocStoc és Biztree. A HP emellett EMEA‑régióbeli fejlesztőkkel közösen dolgozik szoftverfejlesztői készlete finomításán, és az év hátralévő részében maga is új nyomtatási alkalmazások bevezetésére készül. Az érdeklődő fejlesztők a HP ePrintCenter fejlesztői fülén keresztül igényelhetik a készletet.

HP iPrint Photo Android okostelefonokhoz


A már Android okostelefonokhoz is elérhető HP iPrint Photo ingyenes fotónyomtatási alkalmazás gyors és egyszerű vezeték nélküli nyomtatást biztosít a helyi Wi-Fi hálózathoz csatlakoztatott tintasugaras HP nyomtatókkal. Az Android mellett az alkalmazás a Symbian, a Windows Mobile, az iPad, iPhone és az iPod touch környezeteket is támogatja. A Snapfish by HP Mobile App for Android alkalmazás megjelenése idén nyáron várható.