Internetes számlázási rendszer vállalatoknak

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 21. 09:01

Internetes számlázási rendszert fejlesztett ki az Infotéka Kft., amelyet egyéni vállalkozók, kisvállalatok, de közép- és nagyvállalatok is használhatnak - közölte a cég.

Az úgynevezett "eKalmár" internetes számlázóprogrammal a cégek elektronikus úton, költséghatékonyan tudják a számlákat a vevőikhez eljuttatni, mivel a szoftverrel lehetővé válik a távnyomtatás. Ez azt jelenti, hogy ha valaki az eKalmár rendszerben állít ki egy számlát, akkor vevője egy e-mailt kap, amelyben szerepel a bizonylat linkje. Erre kattintva az ügyfél saját maga tudja kinyomtatni a számla eredeti példányát, ami megfelel a hatályos jogszabályoknak. Hangsúlyozzák: ez a megoldás egyszerűbb mint az elektronikus aláírás, mivel nincs szükség digitális archiváló rendszer kiépítésére, hanem ugyanúgy papírszámlákat archiválnak és könyvelnek, mint a hagyományos számlázás esetében.

 A hagyományos számlázó programokkal ellenétben az eKalmár az interneten keresztül, az Infotéka szerverein működik, a kiállított bizonylatok mennyiségétől függően a rendszer használata már negyedévenként 1.500 forinttól elérhető.

 Az 1991-ben alapított Infotéka Kft. ügyviteli szoftverek fejlesztésével, értékesítésével és technikai támogatásával foglalkozik. A cég nettó árbevétele tavaly 120,2 millió forint volt, amely a válság miatt elmaradt a 2008-as 165 millió forinttól. A kft. adózott eredménye tavaly megegyezett a mérleg szerinti eredménnyel, 627.000 forint volt.