Javult a rEVOLUTION eredményessége az informatikában

MTI Sajtóadatbank, 2010. június 21. 08:10

A rEVOLUTION Software tavaly 525 millió forint árbevételt ért el, gyakorlatilag ugyanannyit, mint egy évvel korábban, a cég üzemi eredménye a 2008. évi 1 millióról 20 millióra nőtt, míg egyszeri tételek nélkül 41 millió forintot tette ki.

A cég közlése szerint a 2009-ben lezajlott átszervezés már hozzájárult a hatékonyság növeléséhez. A társaság az üzemi eredményt csökkentő egyszeri tételek között megemlíti az átszervezés és az új irodába költözés költségeit is. Az árbevétel felét adó vállalatirányítási üzletág érte el a legjelentősebb növekedést, illetve hozzájárultak a sikerhez a saját fejlesztésű termékek is.

 A vállalat nyereségességének növelésében szerepet játszott az is, hogy a rEVOLUTION nagy hangsúlyt fektet a kintlévőségek menedzselésére, így a válság ellenére is drasztikusan csökkent ez az állomány. A saját kedvező tapasztalatok alapján a cég a kintlévőség-kezelést szolgáló továbbfejlesztett megoldásokat 2010-ben az ügyfelek számára is hozzáférhetővé teszik. Az idén a rEVOLUTION 550 millió forint bevételt és 50 millió forint üzemi eredményt tervez. Tavaly az év eleji 48-ról év végére 38-ra csökkent a cég dolgozói létszáma.