A Deutsche Telekom országos LTE hálózatot épít

forrás Prim Online, 2010. június 22. 15:34

2010 nyarán, pár héttel az eddigi legnagyobb volumenű német frekvenciaaukció lezárulta után, a Deutsche Telekom megkezdi az LTE (Long Term Evolution) technológiára épülő mobilhálózatának kiépítését. A vállalat ezzel még jobb szélessávú szolgáltatást nyújthat ügyfeleinek.

Emellett, a hálózatépítés fontos szerepet játszik az eddig ellátatlan németországi települések, az ún, “fehér foltok” nagysebességű internettel történő lefedésében is. Az LTE mobilkommunikációs technológia kiépítése Németország keleti részében kezdődik el. Az év végére több mint 1000, eddig a nagysebességű internetkapcsolatot nélkülöző települést kapcsolnak be a szélessávú hálózatba. Ezen “fehér foltok” közül 500 az LTE szolgáltatás, a többi pedig alternatív rádiós, vagy vezetékes technológia (pl. UMTS vagy DSL) segítségével kerül lefedésre.

Az első LTE bázisállomásokat a Brandenburg tartományban található Kyritz és Ziesar városokban építik fel. A Deutsche Telekom bízik benne, hogy a német frekvenciagazdálkodási hatóság követelményeit már a határidő előtt teljesíti. A rendelkezések előírják, hogy az ellátatlan területek 90 százalékát 2016-ig bezárólag kell lefedni nagysebességű, szélessávú infrastruktúrával.