A SAS felvásárlással erősít a nemzetbiztonsági piacokon

forrás Prim Online, 2010. június 24. 15:40

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások egyik piacvezetőjének számító SAS felvásárolta az információszerzést és feldolgozást támogató alkalmazások világpiacán ugyancsak vezető szerepet betöltő Memexet. A vállalat megoldásai a közbiztonság növeléséhez, a bűnözés, a terrorizmus és egyéb veszélyek elhárításához, megelőzéséhez járulnak hozzá, segítségükkel az intézmények fejleszteni tudják felderítő és hírszerző folyamataikat.

A SAS vezérigazgatója, Jim Goodnight elmondta, hogy a SAS már világszerte jelen van a köz- és nemzetbiztonsági piacokon, továbbá tervei között szerepel, hogy nemzetközi szinten vezető pozíciót érjen el ezeken a területeken. „Ez az akvizíció globális terjeszkedésünk egyik fő eleme, hiszen szándékunkban áll pozíciónkat erősíteni a rendvédelmi, az igazságszolgáltatási, a belbiztonsági, valamint a hírszerzési szolgáltatások terén. Azt szeretném, hogy a SAS az első vállalat legyen, amelyhez a köz- és nemzetbiztonsági szervek fordulnak, ha analitikát kívánnak bevetni a bűnüldözésben, valamint az állampolgárok védelmében.”

Az akvizíciónak köszönhetően a SAS figyelme ezentúl ráirányul a rendvédelmi testületek egyesített információs központjainak egyre növekvő felhasználói piacára is. Számos amerikai állam és nagyobb város rendelkezik olyan egyesített információs központtal, amely már Memex-technológiát alkalmaz.
A SAS világszintű terjeszkedését a jövőben is jelenlegi menedzsmentjével kívánja megvalósítani. A Memex vezérigazgatója, David Carrick szerint a két vállalat jól illeszkedik majd egymáshoz. „A piacon egyedülálló kombinációt alkotnak a SAS üzleti intelligencia és fejlett analitikai képességei a mi vállalati információkeresési, és feldolgozási, valamint tudáskezelő alkalmazásainkkal, amelyeket a közbiztonsági szektornak nyújtunk.”- nyilatkozta.

Ez a lépés tökéletesen illeszkedik a SAS akvizíciós stratégiájába: a vállalat olyan lényeges technológiákra tesz szert, amelyekkel szélesítheti és kiterjesztheti saját termékvonalát. A Memex felvásárlásával a SAS mindkét vállalat megoldásait szállítja majd a nemzetbiztonsági, a hírszerző és rendvédelmi szerveknek.