Üzleti táblagéppel rukkolt elő a Cisco

Milkovits Gábor, 2010. június 30. 08:42

A hálózati eszközöket gyártó és forgalmazó Cisco úgy döntött, hogy nem marad ki a mostanában igencsak virágzó tablet PC üzletből, azonban a legtöbb gyártóval ellentétben egy kifejezetten az üzleti felhasználóknak szánt eszközt dobott piacra.

A Cius elnevezésű, 7” képernyős, alig fél kilós, Android-rendszerű mini tablet legfontosabb egyedi funkciója a HD videókonferencia, ami WiFi-n vagy akár mobil 3G kapcsolaton keresztül is lehetséges. Ezt támogatja a Cius elején elhelyezett 720p kamera, valamint az a tartozék dokkoló is, amely tulajdonképpen egy hangszórós irodai telefon kagylóval. Szintén jól jöhet a céges ügyfeleknek az az egyébként más Android készülékeken is elérhető szolgáltatás, hogy a táblagépről hozzá lehet férni a más operációs rendszerű asztali számítógépen vagy laptopon tárolt adatokhoz és fájlokhoz is, akár Bluetooth-on keresztül. A készüléken természetesen elérhetők a már megszokott Android alkalmazások is.

A Cisco mini tablet akkumulátora egy feltöltéssel átlag 8 óra üzemidőt biztosít. A forgalmazásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Cius 2011 első negyedévében lesz kapható az Egyesült Államokban, egyelőre ismeretlen áron.