Hamis szoftvereket találtak a vámosok Esztergomban

forrás Prim Online, 2010. június 30. 09:03

Ötmillió forint értékben foglaltak le jogsértő szoftvereket a napokban az esztergomi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai a belvárosban ellenőrzött üzletekben - közölte a Nav N Go szoftverfejlesztő cég márkavédelmi képviselete, az IPR Consulting Kft. kedden.

A vámosok ellenőrzéseik során szerzői jogokat sértő szoftvereket - javarészt a Nav N Go navigációs szoftvereit és a Microsoft Corporation operációs és irodai szoftvereit - foglaltak le, minden ellenőrzött belvárosi üzletben feltártak jogsértést.

 A Nav N Go márkavédelmi képviselete emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hónapokban több büntetőeljárás indult országszerte a navigációs szoftverek forgalmazói ellen. A vám- és pénzügyőrség vidéken és a fővárosban is számos üzletben tartott eredményes ellenőrzést. Mindegyik ügyben büntetőeljárás indult.

 Az IPR Consulting ezért azt javasolja a fogyasztóknak, hogy a vásárlások során kérjék az eladótól, hogy bizonyítsa be a szoftver eredetiségét, illetve - ha sehol sincs feltüntetve kérdezzen rá, hogy milyen szoftverrel kínálják a készüléket. Az IPR Consulting felhívja a figyelmet arra is, hogy a jogsértő termékeket az Európai Közösség területére hozatalakor a hatóságok lefoglalják és megsemmisítik.