A Nintendo mentette meg egy gyerek látását

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 30. 20:06

Egy súlyos szembetegségben szenvedő kisgyermek a Nintendo hordozható játékgépének köszönheti látását, ugyanis az segített neki szemizmai fejlesztésében.

Ben Michaels hatéves kisiskolás egyik szemgolyójában a látóidegek rohamléptekkel sorvadni kezdtek, amit sem műtéti úton, sem pedig gyógyszeres kezeléssel nem lehetett volna visszafordítani, ezért kezelőorvosai azt javasolták a szülőknek, hogy vásároljanak egy Nintendo DS-t, amit napi két órán keresztül használnia kell a kisfiúnak úgy, hogy közben az egészséges szemét bekötik, hogy játék közben csakis a beteg szerv dolgozzon. A terápia hatásosnak bizonyult, ugyanis a gyermek már az első hét után jelentős fejlődésről számolt be, a kórházi leletek pedig 250%-os látásjavulást mutattak az eredeti állapothoz képest. Ben kezdetben az arcokat sem ismerte fel, de a Nintendo-kezelés megkezdése óta ismét be tudja azonosítani a körülötte lévőket a beteg szemével is, sőt olvasni is tud azzal.
A terápiát javasló szakorvos szerint az intenzív szemmozgást igénylő játékok rendkívüli mértékben képesek megerősíteni a szemizmokat és fejlesztik a fókuszálását is, ezért minden látásproblémával küzdő gyermeknek ajánlja a Nintendo konzolját.