Egymásra lépni tilos!

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 1. 10:15

A Budapest Esély többek között fotó és kisfilm kategóriában indít pályázatot az esélyegyenlőségért, a diszkrimináció ellen. A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el, a nevezés teljesen ingyenes.

A pályázat kiírója, a Budapest Esély Nonprofit Kft. összefogja a hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítása érdekében végezhető tevékenységeket, a hátrányos helyzetűek, illetve a kisebbségek fogalmát azonban sokkal tágabban értelmezi, mint általában szokták: kisebbségnek tekint tulajdonképpen mindenkit, akinek az élethelyzete az átlagostól eltér. Így foglalkozik nemcsak a hajléktalanokkal, a mozgássérültekkel vagy értelmi fogyatékosokkal vagy cigányokkal, hanem a gyermekes családokkal, nőkkel, idősekkel, stb. is. Az Egymásra lépni tilos! program során a Budapest Esély célja, hogy 2010-től kezdődően egy hosszútávon fenntartható lakossági kampány szervezésével felhívja a főváros minden lakójának figyelmét arra, hogy járjon nyitott szemmel, vegye észre, hogy milyen hátrányok érik a kisebbségi csoportokat, tegyen a diszkrimináció ellen, és lehetőség szerint ő maga se diszkrimináljon senkit.

Ennek megfelelően olyan pályaműveket várnak, amelyek felhívják a figyelmet a toleráns magatartás előnyeire, mutassák be, hogy Budapest egy élhető és toleráns város, vagy épp mutassanak rá arra, min kellene változtatni, hogy még inkább az legyen. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet. A kisfilmek készülhetnek bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. A beadott kisfilm hossza minimum 15 sec. és maximum 3 perc. Valamennyi kategória első helyezettje 40.000 Ft-os pénzjutalomban részesül, a tervek között szerepel a pályaművek kiállítás formájában történő bemutatása a nagyközönség számára.

Pályázati kategóriák:

Pályázni a következő kategóriákban lehet:
·    fotó,
·    kisfilm,
·    rap-szöveg,
·    plakát grafikai terve, illetve
·    grafiti terv.

A jelentkezési lap letölthető a http://www.pestesely.hu oldalról.