D-Link és Netlock a Magyar Telekomnál

Kovács Attila, 2010. július 1. 22:12

A D-Link az integrált kábelmodemek új generációját hozta el az európai piacra. Az új termékekkel a kábelszolgáltatók a ma elérhető legnagyobb sebességet és legszélesebb körű szolgáltatásokat kínálhatják előfizetőik számára.

D-Link kábelmodemek a Magyar Telekomnál

A D-Link az integrált kábelmodemek új generációját hozta el az európai piacra. Az új termékekkel a kábelszolgáltatók a ma elérhető legnagyobb sebességet és legszélesebb körű szolgáltatásokat kínálhatják előfizetőik számára. A cég célja rövid időn belül a harmadik legnagyobb szereplővé válni a régióban. Ezen az úton az első lépés a Magyar Telekommal kötött kábelmodem-termékek szállítására kötött szerződés, melynek köszönhetően a magyarországi kábelpiac meghatározó szereplője nagysebességű EuroDOCSIS 3.0 kábeles internet-szolgáltatást kínálhat előfizetői számára.

A D-Link kábelmodem-termékei kompatibilisek a legújabb DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 szabványokkal, melynek letöltési sebessége több mint nyolcszor nagyobb, mint a korábbi DOCSIS/EuroDOCSIS 2.0. Számos kábelszolgáltató jelenleg alakítja át hálózatát a DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 szabványnak megfelelően. A D-Link kábel-modemei biztosítják az új technológia minden előnyét az előfizetők számára akár 400Mbps letöltési és 160Mbps feltöltési sebességgel. A Broadcom chip technológiának köszönhetően akár nyolc DOCSIS csatorna fogható össze egy CMTS (Cable Modem Termination System) segítségével. Ezzel a technológiával kétszeres sebesség érhető el más DOCSIS 3.0 megoldásokkal szemben.

A négy, európai kábelszolgáltatóknak most bemutatott D-Link termék széles körű funkcionalitást kínál fejlett teljesítményt és szolgáltatásokat biztosítva az előfizetők számára. Két termék (DCM-301 és DCM-704B) már kiérdemelte a DOCSIS és/vagy EuroDOCSIS 3.0 tanúsítást, melyek biztosítékot jelentenek a nagysebességű adatátvitelre.

1. DCM-301 Kábelmodem
A DCM-301 modem hatékonyabbá teszi a szélessávú kapcsolatot kiszűrve a hálózati dugókat óriási előrelépést eredményezve a letöltési sebesség terén. Apró, de hasznos fejlesztés a függőleges kialakítás, mely jobb szellőzést, és ezáltal hosszabb élettartamot eredményez.

2. DCM-702 Wireless N Kábelmodem Router
A DCM-702 Wireless N Kábelmodem Router a legmagasabb teljesítményt biztosítja az otthoni és a kisirodai hálózatok számára. A DCM-702 vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatot, rendkívül gyors adatátvitelt, HD folyamokat és játék lehetőséget biztosít. Négy Gigabites Ethernet portjával ez a modem ideális megoldás kisebb irodai hálózatok kialakítására egyetlen eszközzel.

3. DCM-712 VoIP Kábelmodem EMTA
A DCM-712 VoIP Kábelmodem EMTA két, a legújabb PacketCable szabványokkal kompatibilis hangvonallal rendelkező modem, mellyel valós idejű IP telefonszolgáltatás biztosítható. Ezáltal egyetlen eszköz biztosítja az internet-kapcsolatot és a VoIP hívásokat. A D-Link PacketCable VoIP és QoS képes készülékeivel megbízható hangszolgáltatást kínálhat a szolgáltató – HFC (Hybrid Fibre-Coax) hálózaton keresztül egyedülálló sebességgel.

4. DCM-704B Wireless N VoIP Kábel Router EMTA
A DCM-704B Wireless N VoIP Kábel Router EMTA ötvözi a DCM-702 és a DCM-712 funkcionalitását. Gyors Wireless N és Gigabit Ethernet kapcsolattal egyedülállóan gyors internet-élményt, és emellett két FXS telefon porton keresztül internetes telefonálási lehetőséget biztosít a D-Link PacketCable VoIP és QoS funkcionalitásával.

Netlock a Telekomnál

A Netlock Kft. ma arról tájékoztatott, hogy a Magyar Telekom Nyrt-vel megállapodást kötött a Magyar Telekom e-Szignó márkanévvel jelzett hitelesítés-szolgáltatásainak - az általa nyújtott fokozott és minősített szintű hitelesítés-szolgáltatás keretében kiadott tanúsítványok, visszavonási listák és szabályzatok jogszabályoknak megfelelő - átvételére, megőrzésére és publikálására. A Magyar Telekom Nyrt. hitelesítési szolgáltatói részlegének átvételével a NetLock erősíti piaci pozícióját, így tovább koncentrálódik a hitelesítési szolgáltatói piac.

A NetLock életében nem ez az első szolgáltatás átadás-átvételi megállapodás, így a korábbi együttműködésekből származó tapasztalatainak köszönhetően zökkenőmentesen valósult meg a jelenlegi átvétel is. A Magyar Telekom - a jogszabályi követelményeknek megfelelően - átadta a tanúsítványokat, valamint a tanúsítványtárat, visszavonási listát, szabályzatokat, és papír alapú dokumentumokat, így a Magyar Telekom Nyrt. élő tanúsítvánnyal rendelkező ügyfelei a jövőben a NetLock Kft-től is megrendelhetik az új szolgáltatásokat. A szolgáltatásokon felül az elektronikus aláírás törvény szigorú szabályai értelmében a NetLocknak a tanúsítvánnyal kapcsolatos információkat a tanúsítvány érvényességétől 10 évig, illetve esetleges jogvita esetében a jogvita jogerős lezárásáig meg kell őriznie.

További információ: http://www.netlock.hu/telekom/