Ismét eladó a sex.com

Genda Csongor Zoltán, 2010. július 2. 14:22

A Sedo domain kereskedőház bejelentette, hogy a sex.com tulajdonosa felkérte a céget a domain értékesítésére, így ismét eladósorba került a hírhedt URL.

A Sedo ügyvezető igazgatója rendkívül megtisztelésnek érzi a megbízást, ugyanis a szóban forgó internetes cím egyike a világ legértékesebb domainjeinek, s csak nagyon ritkán kerül kalapács alá egy ilyen kaliberű URL.
Pár hónappal ezelőtt árverésre akarták bocsátani a sex.com-ot, de erre végül mégsem került sor, ugyanis a címet birtokló cég attól tartott, hogy nem kap érte olyan nagyságrendű összeget, mint amennyit az valóban ér. 2006 elején 12 millió dollárért cserélt gazdát az URL, ennél csak az insure.com került többe, azért 16 millió dollárt fizetett az új tulajdonos. A hasonló kifejező, rövid domaineknek általában elég magas az áruk, ugyanis a legtöbb internetező így jut el az ilyen oldalakra. A vodka.com például 3 millió dollárért kelt el, de a poker.org sem volt olcsó 1 millióért.
Az elemzők véleménye megosztott a sex.com várható vételárát illetően, vannak, akik néhány millió dollárt prognosztizálnak, egyesek pedig azt sem tartják kizártnak, hogy egy dúsgazdag befektető akár 20 milliót is fizessen azért.