3D frissítés a Sony NEX-5/NEX-3 fényképezőgépekhez

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 2. 14:33

Egy firmware frissítéssel a 3D felvételek világa is elérhetővé válik a NEX-5/NEX-3 cserélhető objektíves fényképezőgépek tulajdonosainak.

A Sony Europe támogatás portáljáról ingyenesen letölthető frissítés a 3D Sweep Panorama funkció mellett számos, teljesítményjavító megoldást is tartalmaz., de a lényeg egyértelműen az, hogy a telepítés után a 3D képek könnyen rögzíthetők extra-széles látószögben.



Egyedül az exponáló gombot kell megnyomni és a fényképezőgépet a nyíl irányába mozgatni. Az NEX-5 és az NEX-3 nagysebességű sorozatképek összeillesztésével készíti el a panoráma képet, amely már mélységi információt is tartalmaz. Ha a fényképezőgépet 3D BRAVIA készülékhez vagy más 3D kompatibilis tévéhez csatlakoztatja úgy a Sweep Panorama felvétek 3D-ben nézhetők vissza. A frissítés az NEX-5/NEX-3 más funkcióit is érinti:

·    nagyobb teljesítményű “normál” 2D Sweep Panorama felvétel
·    hatékonyabb energiakezelés kikapcsolt állapotban
·    gyorsabb éledési idő éjszakai üzemmódban

A frissítést csak azon NEX-5/NEX-3 fényképezőgépek esetén érdemes elvégezni, amelyeken a “Version 01 firmware” már installálásra került. A min. “Version 02 firmware” szoftverrel rendelkező készülékeken ezek az új funkciók már megtalálhatók. A tulajdonosok egyszerűen ellenőrizhetik, hogy készülékük mely firmware verzióval rendelkezik, a [MENU]/[SETUP]/[VERSION] útvonalon. Rendszerkövetelmények PC: Windows XP SP3 (64-bites vagy Starter kiadás nem támogatott); Windows Vista SP2 (Starter változat nem támogatott); Windows 7 PC/Mac HDD: min. 200MB / RAM: min. 512MB