Asus netbook új csipekkel

Milkovits Gábor, 2010. július 4. 07:35

Az Asus hivatalosan bemutatta Eee 1215N netbook-ját, amely kétmagos Intel atom CPU-val és az új nVidia Ion 2 grafikus technológiával van felszerelve.

A nemrég bemutatott Atom D525 processzor két magja 1,8 GHz-en pörög, az Asus pedig emellé beépítette a készülékbe az nVidia legújabb Ion grafikus technológiáját is. Az Ion 2 támogatja azt az Optimus megoldást, amely a futtatott alkalmazások grafikus igénye alapján automatikusan vált a videókártya, valamint a jóval energiatakarékosabb lapkakészleti grafikus csip között. Ez jelentős energiát takarít meg a netbook számára úgy, hogy közben lehetséges a megfelelő minőségű képi megjelenítés is.

Az Asus Eee PC 1215N 12 colos, 1366 x 768 képpont felbontású LED LCD képernyővel, 2 GB DDR3 memóriával és 320GB-os SATA merevlemezzel van felszerelve, és Windows 7 Home Premium operációs rendszer fut rajta. Extrának számít az USB 3.0 port, a Bluetooth 3.0, az 1,3 megapixeles webkamera, a HDMI és VGA kimenet, az SD/SDHC/MMC kártyaolvasó, a 802.11b/g/n Wi-Fi modul, valamint a két Sleep'n'Charge USB port. A netbook hatcellás akkumulátort kapott, ami a gyártó szerint az átlagosnál hosszabb üzemidőt biztosít a készüléken. A forgalmazást érdekes módon a Közel-Keleten kezdi az Asus, árat azonban egyelőre nem közölt.