VOLT fesztivál - beszámoló az élményekről 1.

Tóth Bálint, 2010. július 3. 15:32

Mindenütt jó, de legjobb Sopron! Az előzetes Facebook-os visszajelzések alapján számítani lehetett arra a tömegre, ami kedden megjelent a soproni Lőver-kemping bejárata előtt. A kapunyitást este 6-ra tervezték a szervezők, de már délután 4-kor rengeteg ember állt a bejárat előtt és környékén a bejutásra várva, a látvány a régi hippi fesztiválokat.

Bár a nulladik nap főként a terep és a sátorszomszédok megismerésére szolgál, azért volt néhány zenei csemege is: Kardos Horváth János és Jamie Winchester koncertje után Ganxsta Zoli és a Kartell fellépése követhezett az OTP Junior színpadon, valamint a Magyar Televízió Klub teraszán a siófoki Blokk alapozta meg az idei VOLT hangulatát „házibulijukkal”.

 

 

1.nap

A hivatalos nyitónap, a szerda az  I. Magyar Rocklegendák napja címet kapta. Az erős line-up láttán sokan kedvet kaptak a fesztiválhoz, öröm volt látni, ahogy minden korosztály együtt örül a zenének: a fiatalok, akik szinte csak a Youtube-ról ismerik a régi számokat, együtt énekeltek az örök ifjakkal, akik egy kis nosztalgiára érkeztek a fesztiválra.

Este 7-kor lépett a Nagyszínpadra az Edda, akik itt Sopronban ünnepelték a 30 éves jubileumukat. A közönség hatalmas rajongással fogadta a megunhatatlan slágereket, mint a Szállj fel vagy a Kör. Eközben többi színpadon is szólt a talpalávaló, Kowáék (Kowalsky meg a Vega) is fergeteg partyt teremtettek teltházas koncertjükön.

 

 

 

2. nap

A második napra rekkenő hőséget jósoltak a VOLT Fesztiválra Sopronba. Kellemesen bizsergéstő zenével indítottak a soproni alapítású Microforms dj-i, de a nagy meleg miatt a pörgés helyett inkább a nyugisabb programokat választották a fiatalok. Kínálat volt bőven: az OTP Junior színpadon a Dumaszínház mókamesterei, Lórán Barnabás és Kovács András Péter (KAP) nevettette a nagyérdeműt, de a Civil Zónában is bőségesen találtunk néznivalót. Körbejártuk a napjainkban egyre fontosabb fenntartható fejlődés kérdéskörét, valamint a biotermelés és bioélelmiszerek előnyeit és hátrányait.

Parov Stelar Band után a Nagyszínpadon Billy Idol, majd egy másik helyszínen Zagar fellépése következett. Míg Billy pörgős koncertet nyomott, addig Zagar inkább unalmas volt, sokan a telefonjaikon sms-ezgettek, majd továbbálltak.

Fél 1-kor az MR2 színpadon jött a Brains, majd Andy C, aki igencsak megmozgatta az összegyűlt tömeget. Napfelkeltekor már ismét a Microforms-os srácok zenéltek.