Ericsson: befejeződött az LG-Nortel Nortel üzletrészének felvásárlása

Kovács Attila, 2010. július 5. 16:48

Az Ericsson ma arról tájékoztatott, hogy befejezte a Nortel többségi részvényeinek (50%+1) felvásárlását az LG-Nortel vállalatban, az LG Electronics és a Nortel Networks vegyes vállalatában. A tranzakció lezárására azt követően került sor, hogy az Ericsson április 21-én részvényvásárlási megállapodást kötött erre az üzletrészre.

„A felvásárlás befejezése jelentősen megerősíti és bővíti pozícióinkat Koreában és mutatja a piac iránti elkötelezettségünket” – mondta Mats H. Olsson, az Ericsson kínai és északkelet-ázsiai leányvállalatának elnöke. „Az LG-Nortel alkalmazottak szaktudása és tapasztalata kulcsfontosságú lesz abban, hogy továbbra is vezető technológiát és szolgáltatásokat kínáljunk megrendelőinknek.” Olsson hangsúlyozta a koreai piac fontosságát, mivel ez egyike a világ tíz legnagyobb távközlési piacának, és az új szolgáltatások iránti fejlett végfelhasználói kereslet jellemzi.

A vegyes vállalat 2005-ben jött létre, létrejöttéhez az LG Electronics a távközlési rendszerek üzletágával, a Nortel pedig koreai forgalmazási üzletágával járult hozzá. A vegyesvállalat fő feladata olyan nagyszabású távközlési rendszerek fejlesztése és értékesítése, mint például a WCDMA, CDMA és az LTE a koreai távközlési szolgáltatók számára, valamint vállalati termékek és szolgáltatások fejlesztése és értékesítése. 2009-ben az LG-Nortel körülbelül 650 millió dollár árbevételt ért el és 1 300 alkalmazottja volt. A vegyesvállalat fontos szerződésekkel rendelkezik olyan koreai hálózatüzemeltetőkkel, mint például a KT, az LG Telecom és az SK Telecom.