Informatika a művészetért: fotókiállítás

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 7. 20:29

Az IT Services Hungary Galériája fiatal, tehetséges művészek kiállításainak ad otthont.

Az IT Services Hungary (ITSH) debreceni irodaházában berendezett képzőművészeti galéria hathetente más és más fiatal, tehetséges művész munkáját mutatja be. 2010 nyarától a vállalat egy különleges kiállítássorozatot indított, melynek célja a munkavállalók között rejtőző autodidakta művészek munkáinak kiállítása. Glazov Viktória tavaszköszöntő festményei után az ITSH Galériában ezúttal a vállalat egy másik munkatársa, Mátis Gergő absztrakt stílusban készült fotói tekinthetők meg 2010. augusztus 6-ig. Mátis Gergő szakmája mellett közel négy éve foglalkozik fényképezéssel, a mostani kiállítás egy véletlenszerű válogatás az elmúlt 4 év közel 20 000 kattintásából.

Képeiről Mátis Gergő így vall: „Egy éve kezdtem el komolyabban érdeklődni a "minimalista és indusztriál” fotózás iránt egy Carlo Valsecchi kiállítás hatására. A képeknek címe, konkrét üzenete nincs, nem is szándékuk, csak jelen vannak.”

Az országosan 1800 munkavállalót foglalkoztató T-Systems leányvállalat, az IT Services Hungary a munkahelyteremtésen felül kiemelt hangsúlyt fektet az oktatás, az ifjúság és a kultúra támogatására is.