Megjelent a MailStore Server 5 archiváló magyar nyelvű kezelőfelülettel

Kovács Attila, 2010. július 13. 11:09

A hazai forgalmazó Yellow Cube bejelentette, hogy megjelent a német Deepinvent Software GmbH cég MailStore Server 5 archiváló csomagja, ezúttal, első ízben, magyar nyelvű kezelőfelülettel.

A Deepinvent Software professzionális vállalati levélarchiváló megoldásának legújabb változata, a MailStore Server 5 most először készült magyar nyelvű kezelőfelülettel. A Mail Store Server 5 a jogi előírásoknak megfelelően végzi egy vállalat teljes elektronikus levelezésének archiválását, függetlenül attól, hogy tíz, vagy több ezer felhasználó postafiókjáról van szó.

A MailStore Server a Microsoft Exchange Server 2003-as, 2007-es és 2010-es verziója mellett tetszőleges IMAP vagy POP3 kiszolgálóról is képes archiválni, valamint az Outlookból korábban kimentett PST fájlokat is importálja. A Microsoft Outlook-ot használó vállalatok számára az új változattal még kényelmesebb az archiválás: a MailStore Server 5 kezelőfelülete integrálódik az Outlookba, így a felhasználóknak az archívumban történő kereséshez nem kell elhagyniuk a levelezőprogramot, abban egy kattintással hozzáférnek teljes archívumukhoz. A Mail Store Server 5 már letölthető és 30 napig ingyenesen kipróbálható.

A MailStore Server a vállalaton belül keletkező valamennyi levelet egy központi archívumban tárolja, amely megfelel a jogi előírásoknak (az Európai Unióban öt évig kötelező megőrizni az üzleti levelezést), tehermentesíti a levelezőszervert és feleslegessé teszi a személyes PST adatállományok készítését. A MailStore Server segítségével valamennyi felhasználó közvetlenül kapcsolódhat az archívumához és villámgyorsan kereshet a levelek között, sokszor gyorsabban mintha azok még a szerveren, vagy a kliens gépén lennének. A megoldás valamennyi Windows alatt telepíthető, a kereső és archiváló funkciót pedig egyetlen kezelőfelületen teszi elérhetővé. A Mailstore Server integráltan tartalmazza az adatbázis- és indexelő szervert, valamint a MailStore Web Access böngészőből elérhető felület webszerverét is, így használatához nincs szükség további szoftverlicencre.

Bódis Ákos, a hazai forgalmazó Yellow Cube ügyvezetője szerint a szoftver korábbi verziójának előfizetői ingyenesen válthatnak a legújabb Mailstore Server változatra, amihez  kollégáik és partnereik díjmentes segítséget nyújtanak.

További információ