Hatalmas siker a Samsung Galaxy S mobil

Milkovits Gábor, 2010. július 14. 07:58

A Samsung bejelentette, hogy legújabb Android-rendszerű csúcstelefonjából, a Galaxy S-ből bő két hét alatt 300 000 darabot értékesített a dél-koreai piacon, míg világszerte az eladások száma felülmúlta az egymilliót.

Ez kiemelkedően jó eredménynek mondható, főként annak ismeretében, hogy az iPhone 3G S több mint 8 hónap alatt érte el ennek a négyszeresét. A készülék egyelőre csak a hazai és néhány kiemelt piacon kapható, ám a gyártó hamarosan 110 országban szeretné forgalomba hozni a készüléket, amelyből összesen 10 millió példányt kíván majd értékesíteni. A Galaxy S a szokásos Android tulajdonságok mellett 1 GHz-es CPU-val és 4 colos AMOLED kijelzővel büszkélkedhet. Ebből a processzor saját fejlesztés, csakúgy, mint a 4” AMOLED érintőkijelző, amely 20 százalékkal fényesebb, szintén 20 százalékkal energiatakarékosabb, illetve 80 százalékkal kevésbé tükröz, mint a jelenleg kapható hasonló okostelefonok megjelenítői. Mindezek segítségével az Android 2.1 rendszerű Galaxy S képes például a 720p HD videólejátszásra, illetve akár 16 GB fedélzeti memóriával is érkezhet. A készülékkel kapcsolatban említést érdemel még az 5 megapixeles kamera, a Layar Reality böngésző, a számtalan helyhez köthető szolgáltatás (LBS), illetve az olyan előre telepített Google alkalmazások, mint a Google kereső, a Gmail és a Google Maps.

Magyarországon a T-Mobile fogja forgalmazni a készüléket, egyelőre nem tudni, hogy milyen előfizetéses konstrukciókkal. A Samsung Galaxy S várhatóan 150 ezer forint körüli összegbe kerül majd kártyafüggetlenül.