Új virtuális mobilszolgáltató a piacon

forrás Prim Online, 2010. július 15. 17:12

A Vodafone és a Netfone megállapodásának köszönhetően 2010 nyarától mobilinternet-szolgáltatással bővíthetik tevékenységi körüket a kábeltelevízió- és internetszolgáltatók.

A Netfone az együttműködés keretében új MVNO-szereplőként (virtuális mobilszolgáltató) lépett a piacra. Az MVNO kiemelt partnerei a kábeltelevízió- és internetszolgáltatók, melyek közül az első, a Drávanet már elindította a szolgáltatását és szeptemberig további 8-10 kábeltévés szolgáltató tervezi az indulást. Az új piaci helyzet közel félmillió háztartás elérését biztosítja.

A virtuális mobilszolgáltató jelenleg mobilinternet értékesítését teszi lehetővé, főleg kábeltelevízió-szolgáltató partnerei számára. A kábeltelevízió-szolgáltatók saját márkanév alatt értékesíthetik a Netfone által biztosított mobilinternetet. Az első partner, a Drávanet Vivafone név alatt 2010. június 30-án indult.

A virtuális mobilszolgálató piacra lépésével a mobilinternet csupán az első állomás, a következő hónapokban újabb szolgáltatások várhatóak mind a mobilitás, mind a televíziós és távközlési technológiák kapcsán.