Nem lesz HP Android tablet?

Milkovits Gábor, 2010. július 16. 08:34

Sajtóértesülések szerint a Hewlett-Packard mégsem hoz forgalomba az idén Android-rendszerű tablet PC-t, állítólag azért, mert inkább a nemrég felvásárolt Palm OS-ből szeretne valamit kicsiszolni az ilyen készülékekhez.

Az AllThingsDigital úgy tudja, hogy a világ legnagyobb PC-gyártója nem akar egyszerre háromféle operációs rendszerű mini tablet-tel előrukkolni, márpedig a Windows 7- és Android-készülékek mellett nemrég bejelentette, hogy a Palm OS platformos HP táblagépek is kaphatók lesznek még ebben az évben. Ha a hír igaz, úgy teljesen érthető, hogy a HP nem akarja megzavarni a vásárlókat, emellett pedig, legalábbis kezdetben, nyilván nem óhajt versenyt támasztani saját Palm OS rendszerének. Másfelől a fejlesztések is egyszerűbbek így, mint hogyha három operációs rendszerhez kellene egyidejűleg készülékeket tervezni.

A Hewlett-Packard egyelőre nem erősítette meg a hírt és az sem világos, hogy ha igaz, akkor a cég csak elhalasztja, vagy pedig végleg ejti az Android-ot a Palm OS kedvéért. Az mindenesetre a gyártó nyilatkozataiból egyértelmű, hogy a jövőben komoly szerepet szán a Palm OS-nek az okostelefonokon kívül is.