Ingyen mobiltok az elégedetlen iPhone 4-vásárlóknak

Milkovits Gábor, 2010. július 17. 17:04

Steve jobs Apple-vezér bejelentette, hogy cége ingyenesen biztosít olyan mobiltokot az iPhone 4-hez, amely lecsökkenti annak lehetőségét, hogy a készülék marokra fogva elveszítse a hálózati kapcsolatot.

Az Apple éppen az utóbbi időkben egyre komolyabb visszhangot kapott iPhone 4 vételi problémák miatt tartott pénteken rendkívüli sajtótájékoztatót. Az eseményen Jobs más okostelefonokkal, a gyakorlatban például a Blackberry Bold-dal demonstrálta azt, hogy gyenge vételnél az összes hasonló készülék ugyanúgy viselkedik: vagyis a mobilt marokra fogva akár meg is szakadhat a beszélgetés, annak ellenére, hogy a kijelzőn lévő pálcikák korábban normál térerőt jeleztek. Jobs ezután számos adatot ismertetett, amelyek lényege az volt, hogy a vásárlóknak alig több mint fél százaléka jelezte feléjük az antenna-problémát, illetve 1,7 százalék vitte vissza valamilyen okból az általa vett iPhone 4-et az üzletbe. Ezek a számok az Apple-főnök szerint messze jobbak az iparági átlagnál, ennek ellenére igyekeznek kompenzálni az esetleg magukat becsapottnak érző vevőket.

Az ingyen iPhone-tok mindenkinek jár, vagyis azok, akik eddig már vettek ilyet, visszakapják a kifizetett összeget. Emellett a vételtől számított 30 napon belül bárki visszaviheti az iPhone 4-et és visszakapja a pénzét.